22. kolo
20.02.2016 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 3:2

Hoffenheim to ještě nezabalil. Nový kouč Nagelsmann má na tým patrně dobrý vliv. I ve svém druhém zápase ve funkci bodoval. Po remíze připisuje výhru, díky které zůstává celek z Wirsol Rhein-Neckar-Areny v těsném kontaktu s dalšími konkurenty v boji o udržení.

Diváky ve zmíněném fotbalovém stánku musel fotbal bavit od samotného úvodu. A góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Pod ten první se v 11. minutě podepsal Jhon Córdoba, když jej nádhernou přihrávkou do brejku vyslal Jairo. Kolumbijec ve službách Mohuče doběhl s balonem co nejblíže to jen šlo, a pak nasadil Baumannovi housle - 0:1.

Domácí však nezaháleli a ihned po vzoru Impéria vrátili úder. Po trase Ochs-Volland-Vargas se míč dostal k Nadiemu Amirimu, jenž z nějakých dvanácti metrů zacílil přesně do protipohybu gólmana Kariuse - 1:1. Další příležitosti byly k vidění až nedlouho před závěrem prvního poločasu. Amiri nejdříve těsně netrefil, a následně musel Baumann vyběhnout proti Christianu Clemensovi.

Na třetí branku utkání se čekalo až do 68. minuty. Volland se podél lajny prosmýknul až do vápna, kde vyzval na malém vápně stojícího Marka Utha, jenž z takové blízkosti prostě nemohl odmítnout - 2:1. Už za minutu musel Niklas Süle uklízet balon z brankové čáry. A tenhle obranný zákrok se ukázal býti do značné míry klíčový.

Psala se 76. minuta, když Uth zvýšil na 3:1. Jak to dokázal? Pavel Kadeřábek po pravém křídle všem upláchnul, dostal se až do vápna, kde přihrál na zadní tyč. Pravda, střelec branky měl sice trochu štěstí, nicméně to nic neměnilo na faktu, že v tu chvíli mělo TSG dvoubrankový náskok, který se jevil býti dostačujícím.

Jenže ve fotbale nikdy nevíte, co se stane třeba už za dvě minuty. Tehdy Jairo předvedl velice dobrou práci s balonem a z hranice pokutového území pálil přesně na vzdálenější tyč - 3:2. Více toho Die Nullfünfer nestihli, ale na pohárové příčky nemají prakticky žádnou ztrátu. Příště se utkají s Leverkusenem, kdežto na Hoffenheim čeká Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele