33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 1:1

Schalke ve Veltins Areně pouze remizovalo s Augsburgem 1:1 a definitivně ztratilo reálnou šanci na umístění v TOP 4. Svěřenci Andrého Breitenreitera momentálně dokonce vypadli i z příček zaručující kvalifikaci do Evropské ligy, ta jim ale rozhodně neunikne, pokud v posledním kole zvítězí, v tabulce před nimi nacházející se Mohuč a Hertha totiž příště hrají proti sobě.

Königsblauen dnes měli nad svým soupeřem, kterému již prakticky o nic nejde a závěr sezóny dohrává v klidném středu tabulky, výraznou optickou převahu. Čas od času z toho dokázali vytěžit také nějakou brankovou příležitost. Po čtvrthodině hry vychytal Matipa vyběhnuvší Marvin Hitz, brankář Augsburgu se pak musel mít na pozoru i proti ráně Maxe Meyera.

V 38. minutě zase Hitze proti povedenému přímému kopu Klaase-Jana Huntelaara zachránila tyč. Těsně před koncem prvního poločasu málem přišel pro domácí šok, z ojedinělé ofenzivní akce se na malém vápně zjevil osamocen Alfred Finnbogason a naštěstí pro Knappen hlavou o kousek minul.

Na góly si diváci museli počkat až do samého konce utkání, oba góly totiž padly až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se zaslouženého zásahu dočkalo Schalke - Maxim Choupo-Moting rozehrál do strany na volného Caicaru, na jehož centr usměrnil do protipohybu Hitze Huntelaar. Netrvalo to však dlouho a Veltins Arena ztichla. Daniel Baier po příhře od Kohra napřáhl z nějakých dvaceti metrů a jeho skákavá rána zapadla přesně do pravého dolního rohu Fährmannovy svatyně. Domácí se už na odpověď nezmohli.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele