31. kolo
23.04.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 0:2

Hertha potvrdila, že ji závěr sezóny nezastihl v optimální formě a počtvrté z posledních pěti ligových zápasů prohrála. Dnes proti Bayernu, jehož mistrovské oslavy se navzdory dalšímu vítězství odkládají do Allianz Areny, za celé utkání ani jednou nevystřelila na branku a po zásluze tak po výsledku 0:2 přenechala všechny tři body soupeři. Za hosty skóroval Arturo Vidal a Douglas Costa.

Brazilec Costa o sobě dal vědět již v úvodní desetiminutovce, na jejímž konci převzal míč na své polovině, po padesátimetrovém sprintu tvrdě vypálil, bohužel pro něj pouze do míst, kde stál připravený Kraft. Domácí brankář své spoluhráče znovu výrazně podržel ve 21. minuty, kdy musel napravovat své drobné zaváhání při odkopu (ovšem malá domů, kterou dostal, rozhodně nebyla ke Kraftovi příliš ohleduplná). Thiaga Alcantaru pak vyslal do stoprocentní příležitosti elegantně Douglas Costa, Thomas Kraft však perfektně zmenšil střelecký úhel a nebezpečnou situaci zažehnal.

Skóre se měnilo až po změně stran. Hertha se nemohla vymanit ze sevření Bayernu, Mario Götze si navedl míč do středu, a když už se zdálo, že bude střílet, přiťukl míč proti noze Arturovi Vidalovi, jehož dělovka zpoza vápna i díky teči zapadla do sítě. Zanedlouho mohl vedení navýšit po pěkném úniku Lewandowski, Kraft ale jeho nechtěné zakončení z ostrého úhlu reflexivně vyrazil.

Definitivně rozhodnutí přinesla 79. minutě. Douglas Costa napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů a Thomas Kraft se za rychle padajícím balónem stihl jen ohlédnout. Rychlonohý křídelník si touto úchvatnou trefou řekl minimálně o nominaci na gól měsíce.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
poz3n

Co je s Daridou?

Reagovat
naheCZ

Před zápasem poháru bylo v expresce psáno, že start je nejistý kvůli zranění, takže se zranění nejspíš potvrdilo.

Reagovat
Rich

Nejsem sice fanoušek Hethy, ale co vím, tak měl problémy s kolenem a už brzy měl zase nastoupit.

Reagovat
milan78

na testech v madridu, chcou ho ještě před eurem, než jeho částka vyletí aspoň na 10

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele