11. kolo
30.10.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:0

Eintracht Frankfurt alespoň částečně napravil úterní nezdar z DFB-Pokalu a v Commerzbank-Areně se mu povedl husarský kousek, když jako první tým v letošní sezóně Bundesligy dokázal udržet na uzdě hvězdy Bayernu a uhrál s nimi bezbrankovou remízu.

Asi nikoho nepřekvapí, že i dnes měli svěřenci Pepa Guardioly výrazně navrch v držení míče, avšak co se týká vyložených šancí, bylo to na obě strany vyrovnané. Frankfurt zvolil během úvodního dějství trochu úspornější taktiku, kdy se soustředil především na to, aby neinkasoval, zatímco ve druhém poločase na svého soupeře vlítl a ten může být rád, že dnes udržel čisté konto.

Velkou chuť do fotbalu měl Arjen Robben, jenž se po zranění podruhé v řadě objevil v základní sestavě a ve 12. minutě dobře odcentroval, k míči se zřejmě i za pomoci faulu prodral Arturo Vidal, jeho hlavičku však vynikajícím reflexivním zákrokem vytáhl nad břevno Lukáš Hradecký. Tato příležitost byla pro hosty na dlouho poslední. Zajímavě ještě hlavičkoval Javi Martínez, branku ale neohrozil.

Druhá půle odstartovala velkými hrubkami v rozehrávce stoperské dvojice Abraham - Zambrano. Prve jmenovaný tak dlouho váhal s přihrávkou, až při odkopu trefil Roberta Lewandowskeho, celou situaci pak mohl v klidu zachránit Zambrano, jenomže se nedohodl s Hradeckým a poté navíc uklouzl, nicméně finský brankář následně celou situaci zachránil, když zlikvidoval tutovku Douglase Costy.

V 53. minutě si konečně nadějnou šanci vypracovali i domácí. Po rohovém kopu Stendery dobře prodloužil míč Haris Seferović, Alexander Meier se ovšem na zadní tyči natahoval marně. O chvíli později vyrobil nevídanou minelu při odkopu Manuel Neuer, té se snažil okamžitě využit Marc Stendera, německá reprezentační jednička však svou chybu dokázala skvělým zákrokem napravit.

Docela neviditelný byl dnes Robert Lewandowski. Nejlepší střelec Bundesligy se ve své ojedinělé, zato stoprocentní příležitosti objevil osm minut před koncem. Po přesně načasovaném lobu od Robbena se polský kanonýr řítil sám na Hradeckého, svou pověst ale nepotvrdil a balón poslal vedle. A když už se v samém závěru povedlo skórovat Thomasi Müllerovi, který dnes překvapivě přišel na hřiště až v úvodu druhého poločasu, tak mu radost překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 BAYERN

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

highlights 58 s

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele