16. kolo
13.12.2015 17:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:1

Borussia Dortmund se stále drží na dostřel vedoucímu Bayernu Mnichov. Titul podzimního půlmistra už je sice definitivně ztracen, pro Thomase Tuchela je ale důležitější, že si jeho tým buduje velmi slušný náskok před pronásledovateli. Dnes Borussia doma proti Frankfurtu prohrávala a ještě v poločase svítil na tabuli stav 1:1, ve druhém dějství ale už existoval na hřišti jen jeden tým a výsledkem je vysoká výhra 4:1..

Frankfurt poslala do kolen situace ze 44. minuty, kdy byl vyloučen Medojević; do té doby byl zápas alespoň papírově vyrovnaný, trefili se Alexander Meier (6') a Henrik Mchitarjan (24'). Po změně stran už Borussia hrála přesilovku a hosté se ubránit jednoduše nedokázali. Vítězný gól si připsal Aubameyang (57'), skóre dorovnali Hummels (61') a Ramos (85').

Dortmund prohrál v týdnu poslední zápas skupiny Evropské ligy doma proti PAOKu; v tu dobu už měl sice postup v kapse, zaváhání jej ale stálo první příčku, takže určité zklamání ve žluto-černém táboře panovalo. Dnes se to domácí rozhodli od první minuty odčinit a okamžitě se vrhli do útoku. V úvodu měli několik pološancí, byl to ale překvapivě Frankfurt, kdo otevřel skóre - po rychlém brejku se k míči dostal Meier a z hranice vápna propálil domácího gólmana. Pro loňského nejlepšího střelce ligy šlo o šestý letošní gól (a zároveň první mimo domácí půdu).

Borussia se tím nenechala zaskočit, nadále tlačila a výsledkem bylo zasloužené vyrovnání: po Aubameyangově přesném pasu skóroval Mchitarjan z bezprostřední blízkosti. Sám Aubameyang mohl poslat favorita do vedení ještě před pauzou - Medojević fauloval Castra ve vápně, dostal druhou žlutou a kopala se penalta. Gabonský střelec ale svoji pověst experta na desítky nepotvrdil. Byl to jeho první zahozený pokutový kop v dortmundském dresu; předtím pětkrát nezaváhal.

Po změně stran se hrálo na jednu bránu. Oslabený Frankfurt se zuřivě bránil, hráči zůstávali ve vlastní obranné třetině a Dortmund měl i přes jasnou převahu problém prolomit soupeřův defenzivní val. Povedlo se to až dnes skvělému Ilkayi Gündoganovi, jehož geniální pas za obranu našel Shinjiho Kagawu; tomu už stačilo přiťuknout míč Aubameyangovi, který bez problémů zakončil. Zlomený Frankfurt se nadále nedokázal bránit a po krásných brankách Hummelse s Ramosem definitivně kapituloval. Borussia nyní nastřílela už 46 gólů, o jeden více než Bayern.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele