34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 2:2

Borussia Dortmund získala z posledních dvou ligových kol jediný bod, to ale nic nemění na tom, že prožila přímo excelentní sezonu. Žlutočerní se s věrnými fanoušky rozloučili remízou 2:2 s Kolínem a uhájili tak celoroční domácí neporazitelnost, přestože Kozlové ještě v poločase vedli 2:1..

Kouč Thomas Tuchel se rozhodl uctít poslední zápas sezony před vyprodaným Signal Iduna Parkem nasazením silné sestavy, ačkoliv Borussen ještě čeká finále poháru proti Bayernu - a toto rozhodnutí se vyplatilo už po jedenácti minutách. Gonzalo Castro vyslal nechytatelnou technickou střelu do vinglu a brankář Thomas Kessler mohl pouze zatleskat. Byla to první střela domácích na branku.

Po brzkém vedení si Borussia v poklidu kombinovala a určovala tempo hry. Tuchelovo rozhodnutí hrát na tři obránce se však nakonec nevyplatilo; kolínští totiž nečekaně brzy našli efektivní recept a ještě do pauzy skóre otočili. Stačily k tomu dva brejky. Ten první proměnil Anthony Modeste, když doklepával do branky po výborné akci Marcela Risseho. Ten druhý chladnokrevně zakončoval Miloš Jojić, mimochodem bývalý hráč Dortmundu.

Domácí stále hrozili, před změnou stran se do dobrých šancí dostali hvězdy Reus s Aubameyangem, úspěch to ale nepřineslo. Kozlové se rychle dostali do tempa a ukázali, že jejich vysoké tabulkové postavení není náhodou; velkou roli v tom hrál právě Modeste, který dnes odehrál vynikající zápas. Mohlo to být z jeho strany ještě lepší, kdyby jeho impozantně zvládnutý souboj s Hummelsem vyústil ve třetí branku. Pawel Olkowski však s touto nabídkou pohrdnul, když pálil přímo do Romana Bürkiho.

Další Modesteho ránu musel švýcarský gólman vyrážet konečky prstů; to už běžela druhá půle a zdálo se, že Kolín v poslední možnou chvíli přece jen přeruší domácí neporazitelnost. Jenže Dortmund se nevzdal. K rozehrání přímého kopu se šestnáct minut před koncem postavil Marco Reus a nechytatelnou ránou stanovil konečné skóre 2:2. Oba týmy tak končí sezonu na stejné pozici, ze které do vzájemného zápasu vstupovaly - Dortmund je druhý, Kolín devátý.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle mi teda jako úplně pravděpodobná sestava BVB nepřijde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele