19. kolo
31.01.2016 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 2:0

Nebyla to sice žádná kanonáda, přesto ale suverénní Bayern svůj úkol splnil a před vlastními fanoušky porazil o záchranu bojující Hoffenheim hladce 2:0. Jubilejní pětistý zápas v Allianz Areně tak mnichovští oslavili stylově. Hrdinou utkání se stal autor obou gólů Robert Lewandowski..

Polákova forma v probíhající sezoně je jednoduše fascinující a dává našim severním sousedům velkou naději před blížícím se Eurem. Ex-dortmundský střelec zaznamenal dvě branky už ve druhém utkání v řadě, což znamená, že jeho aktuální skóre čítá 19 zásahů - což je mimochodem stejně jako celý Hoffenheim. Loni Lewandowski skóroval celkem sedmnáctkrát, už na konci ledna se mu tedy podařilo překonat loňské maximum.

Kromě nažhaveného kapitána na hrotu útoku se dnes blýskl i mladík Joshua Kimmich, pro nějž si kouč Pep Guardiola přichystal nečekaný úkol - zařadit se do nově složené obranné trojice. Bez stabilní stoperské jedničky Jerome Boatenga musel katalánský lodivod improvizovat. Jeho odvážný pokus vyšel na jedničku: trio Kimmich - Badstuber - Alaba podalo suverénní výkon, i když je nutno dodat, že Hoffenheim jejich kvality zrovna ideálně neprověřil. Pouze nová posila Andrej Kramarić se dvakrát probila do střelecké pozice, Bayern se ale bez potíží ubránil.

Na druhé straně hřiště se seřadilo hned pět forvardů včetně Arjena Robbena (pro nějž šlo o první start od 13. kola), takže není divu, že natěšený Bayern od prvních minut jasně dominoval. Hosté se zatáhli hluboko na vlastní polovinu a prakticky se nepotkávali s míčem. Robben už v deváté minutě předvedl svoji typickou akci, finální střela ale mířila příliš vysoko.

Domácí se navzdory obrovskému procentu držení míče dostávali do šancí spíše pomalu; hostující defenziva držela překvapivě pevně. Gólman Oliver Baumann musel své umění v první půlhodině předvést pouze dvakrát proti střelám Thomase Müllera. Ve 32. minutě však už přišel první průnik - Douglas Costa se na levém křídle dostal k odraženému míči, přešel přes dva bránící hráče a elegantním pasem našel Lewandowského, který zblízka nezaváhal.

Ani po změně stran se herní obraz příliš nezměnil a Baumann musel hned ve 46. minutě vytáhnout skvělý zákrok proti Xabimu Alonsovi. Kramarić sice předvedl dobrý výkon a několikrát zahrozil z brejku, reálně bylo ale jasné, že si úřadující šampion body bez problémů pohlídá. Pojistku přidal aktivní Lewandowski po průniku Philippa Lahma, když technicky propálil držáka Baumanna podruhé. V samém závěru ještě střídající Arturo Vidal nastřelil tyč, to už ale slavícím fanouškům vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme BAYERN 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa,Coman,Lewa-3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele