14. kolo
28.11.2015 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 2:0

Ačkoliv hráči Herthy Berlín odjíždí z Allianz Arény s prázdnou, nemusí být úplně zklamaní. Vždyť Bayern zde sedmkrát v řadě zvítězil vždy minimálně o čtyři góly, proto se dá z pohledu Staré dámy dnešní porážka 2:0 považovat za úspěch. O vítězství domácích se góly přičinili Thomas Müller a Kingsley Coman.

Svěřenci Pepa Guardioly sice dnes vyhráli "pouze" 2:0, brankových příležitostí si však vypracovali spoustu. Tu první měl po deseti minutách hry Robert Lewandowski, jehož výbornou kolmicí vysunul Phillip Lahm, polský útočník ale orazítkoval pouze zadní tyč. O pět minut později zase jeho hlavičku po centru Boatenga ukryl ve svých rukavicích Rune Jarstein.

První gól padl v 34. minutě, kdy rohový kop rozehrál Arturo Vidal, centr si našel Mehdi Benatia, jehož hlavičku usměrnil do sítě zcela osamocený Thomas Müller. Na konci prvního poločasu si Bayern vytvořil opravdu velký tlak a není se čemu divit, že záhy přidal i druhou branku. Jarstein sice vytáhl fantastický zákrok proti zakončení Vidala z bezprostřední blízkosti a Hertha s obrovským štěstím ubránila i následný závar po rohovém kopu, o desítek vteřin později už se však skóre měnilo. Boateng oslovil dlouhým pasem Javiho Martíneze, který geniální patičkou vyslal do šance Kingsleyho Comana a ten zvýšil na 2:0.

Ve druhém dějství už žádný gól k vidění nebyl, diváci se ovšem rozhodně nenudili. Hlavička Benatii po Lahmově centru se mezi tři tyče nevešla a přáno dnes nebylo ani Lewandowskemu s Vidalem, proti nimž se několikrát vyznamenal brankář Jarstein. Družina Pála Dárdaie se k ohrožení Manuela Neuera dostávala velice sporadicky, nejblíže snížení stavu byl dvě minuty před koncem Salomon Kalou, jeho obstřel ale prosvištěl těsně vedle levé šibenice.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

6:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
Bastaron

Tak pardon, ale musíš i jako fanoušek Herty uznat, že 1:1 to nebude.

Reagovat
Bastaron

Bez Costy to měním na 5:0.

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Herta to tentokrát odnese. 4:0

Reagovat
Bastaron

Jak ''tentokrát''?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pravda. Opět dostanou náklep od Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN 2:0 JSME NEPORAZITELNÝ STROJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Ježis, mě se z té Herty chtělo grcat, co tam předváděla.

Reagovat
smazaný uživatel

Další vítězství!!! 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele