1. kolo
14.08.2015 20:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hamburger SV 5:0

Hamburk přesně po půl roce opět schytal v Allianz Aréně debakl, tentokrát zde od Bayernu obdržel "pouze" pět branek. Úřadující mistr rozjel své galapředstavení až po přestávce, kdy se trefili Lewandowski, Douglas Costa a dvakrát Müller, přičemž navázali na Benatiovu hlavičku z prvního dějství. Die Rothosen byli naprosto neškodní a většímu přídělu zabránil jen výborný René Adler.

Chvilku to trvalo, než se fotbalisté Bayernu zahřáli na správnou provozní teplotu, aby bylo následně k vidění očekávané - Hamburk zalezlý na svojí polovině a domácí se postupnou a rozvážnou kombinací snaží dostat do zakončení. Po sedmadvaceti minutách si pomohli standardní situací, kterou rozehrál Xabi Alonso a nebezpečný centr usměrnil do sítě Mehdi Benatia - 1:0.

Navýšit skóre mohl za chvíli Thomas Müller, jeho pohotová střela z první po centru Alaby se však mezi tři tyče nevešla. David Alaba hrál dobrý zápas, kromě častých centrů se v 51. minutě postavil i k přímému kopu a René Adler měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil do bezpečí.

Dvě minuty nato už se zaplněná Allianz Aréna mohla radovat. Dlouhý pas Xabiho Alonsa levý bek Ostrzolek při snaze o odvrácení míče před Müllerem namazal nešťastně přímo do kroku Robertu Lewandowskemu, jenž z jedenácti metrů neměl žádný problém trefit levý dolní kout hostující svatyně.

Dalšímu gólu zabránil vynikající René Adler, když se před ním po rychlé narážečce s Douglasem Costou zjevil střídající Rafinha a proti jeho prudké ráně zkušený brankář vytáhl výborný reflexivní zákrok. V 69. minutě ale znovu kapituloval. Douglas Costa doběhl zdánlivě nedosažitelnou přihrávku a pak nádherným centrem šajtlí posadil balón přímo na hlavu Thomase Müllera a ten pohodlně skóroval.

Müller přidal další zásah čtyři minuty poté, když využil perfektní průnikové přihrávky od Lewandowskeho, obešel Adlera a zamířil do odkryté brány. Ještě před tím mohl svou bundesligovou premiéru oslavit stylově Arturo Vidal, jenomže z hranice šestnáctky těsně minul.

René Adler se sice dnes v brance mohl přemoct, skvěle zneškodnil třeba další pumelici Alaby, potupnému bůru na kontě Hamburku ovšem stejně nezabránil. Tři minuty před koncem znovu zaváhal Ostrzolek, snažil se dožadovat odpískání faulu, sudí Dankert však nechal pokračovat dál a Douglas Costa svůj vynikající výkon korunoval gólem. Konečný výsledek 5:0 naprosto odpovídá průběhu utkání.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tuxedo

7:0

Reagovat
p-e-t-k-o

3:0 (Lewa, Gotzík, Costa)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Handicap 0:2 tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN! 4:0 Pojdme

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Qtipie

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele