24. kolo
02.03.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 1:2

Velké překvapení se zrodilo v Allianz Areně. Zdánlivě neporazitelný Bayern zde po sedmnácti po sobě jdoucích vítězstvích konečně padl a to se soupeřem, se kterým by se to zrovna příliš nečekalo. Mohuč udělila úřadujícímu mistrovi lekci z produktivity a zásluhou gólů Jaira Samperia a Jhon Córdoby si domů odváží senzační skalp.

Utkání mělo od začátku předpokládaný scéněř - domácí trpělivě kombinovali a postupně začali více a více ohrožovat Lorise Kariuse. První těžký zákrok si tento talentovaný brankář připsal ve 13. minutě, kdy po Ribéryho centru zakončoval povedeným volejem z hranice šestnáctky Arturo Vidal. O chvíli později po další Ribéryho akci tentokráte zakončoval Juan Bernat a Karius se znovu vyznamenal.

Ve 26. minutě pak přišla studená sprcha pro celý stadion. Karnevalsverein se vrhl do ojedinělého protiútoku, Christian Clemens se štěstím prodloužil balón na Guilia Donatiho, na jehož vynikající pas přes bránu si naběhl nikým nehlídaný Jairo Samperio a zblízka překonal Neuera. Španělský záložník tak potvrdil svou zajímavou bilanci - všech jeho šest gólů v letošní sezóně nasázel na půdě soupeře.

Ačkoliv měla parta Pepa Guardioly výraznou optickou převahu, vyrovnat se stále nedařilo. Velmi aktivní byl Arjen Robben, jenž byl za to odměněn v 64. minutě, kdy po přihrávce Vidala vypálil z nějakých dvaceti metrů přesně k levé tyči a bezmocný Karius se natahoval marně.

Když se zdálo, že se bavorský celek nadechuje k závěrečnému náporu, přišel další šok. Daniel Prosinski potáhl míč po pravé straně, našel volného Baumgartlingera, jenž se dokázal obtočit kolem Vidala a přihrát proti noze Jhonu Córdobovi, jenž přízemní ranou rozvlnil síť za Neuerem dnes již podruhé. Córdoba potvrdil, že se nachází v dobré formě, trefil se ve třetím zápase v řadě.

Bayern se už na odpověď nezmohl, v domácím prostředí prohrál vůbec poprvé v právě probíhající sezóně napříč všemi soutěžemi a před sobotním šlágrem s Dortmundem se nenaladil úplně ideálně. V případě výhry by se Borussia na svého rivala mohla dotáhnout na rozdíl dvou bodů, což by atraktivitě ligy určitě ještě přidalo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Mainz je velký překvapení letos v Německu,ale ted dostane za uši Pojdme! FCB

Reagovat
smazaný uživatel

áááájééééé, bayern to už potřeboval, jeste mají o vykendu Dortmund, a kdyz BVB zvítězí o titul se bude bojovat do posledního kola,,, nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal včera .Bernat včera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, Dortmund i s vysmátým Kloppem rozsekáme.Doufám,že potom bude debil Klopp brečet.Je to hajzl a to jsem si ho přál k nám.Chybami se člověk učí.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty seš blbec, kterej nedokáže brát věci s nadhledem Kloppo je borec, i když byl v BVB. A že se smál naší prohře? Přece kvůli tomu nebude brečet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele