10. kolo
24.10.2015 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 4:0

V Mnichově mohou propuknout velké oslavy. Bayern se totiž stal vůbec prvním klubem, který otevřel bundesligovou sezonu deseti výhrami v řadě, a také zároveň prvním, kdo dosáhl na vysněnou metu 1000 prvoligových výher. Kolínští se dnes prakticky pouze zúčastnili, domů si odváží debakl 0:4..

Je o titulu už rozhodnuto? Matematicky samozřejmě nikoliv, ale jen těžko si lze představit, že tuto mašinu letos někdo zastaví. Zvlášť když do zabijáckého útoku přibyl ještě Arjen Robben, konečně uzdravený po sedmitýdenní absenci. Právě Robben dnes nadchnul publikum vynikajícím výkonem, jako by se ani nikdy nezranil; vítězný gól, 75. v jeho bundesligové kariéře, byl pouze třešinkou na dortu. Ještě do poločasu zvyšoval na 2:0 Arturo Vidal, po změně stran tři body pečetili ostrostřelci Robert Lewandowski a Thomas Müller.

Pep Guardiola se rozhodl vůbec poprvé postavit zároveň Robbena, Kingsleyho Comana a Douglase Costu, a tato kombinace se od začátku starala o pořádný kolotoč. Robben, hrající jako zamlada, jako první instinktivním volejem otestoval reflex brankáře Tima Horna; ten se následně vytáhl skvělým zákrokem tváří v tvář Müllerovi. Vzrůstající tlak favorita nicméně prozrazoval, že úvodní gól je spíše otázkou času; nakonec přišel deset minut před přestávkou, kdy Robben bez problémů zakončoval z malého vápna. Ještě do poločasu pak tvrdou ránou zpoza vápna zvýšil na 2:0 Arturo Vidal (po krásné akci mladíka Comana) a bylo definitivně rozhodnuto.

Ostrostřelec Lewandowski se v úvodním dějství příliš neprosazoval, pozorné fanoušky to ale nepřekvapilo - všech dvanáct dosavadních bundesligových gólů totiž nasázel až po pauze, a dnešek nebyl výjimkou. Kolínští si za to nicméně mohou sami - neměli takového kanonýra nechávat po Costově přímém kopu ve vápně samotného. Lewandowského hlavička dokonale pohřbila poslední zbytky hostujících nadějí, zatímco sám polský útočník se přidal ke jmenovcům Gerdovi a Christianovi Müllerovým coby jediný hráč, který v úvodních deseti kolech ligy nastřílel třináct branek.

V naprosté pohodě hrající Bayern měl ještě řadu dalších šancí; Lewandowského napodruhé vychytal Horn, Costova rána zase byla odklizena z brankové čáry. Čtvrtá a poslední trefa tak padla až z penalty, nařízené po Marohově faulu na Lewandowského; míč si na bílý puntík postavil Thomas Müller a zaokrouhlil konečné skóre na 4:0.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN MUNICH

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele