8. kolo
04.10.2015 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:1

Bayer Leverkusen jen remizoval s Augsburgem, což bylo pro obhájce čtvrtého místa z minulé sezony velké zklamání. Dva hráči však budou ještě zklamanější než ti ostatní. Jednak brankář Bernd Leno, který si dal vlastní gól, a poté Hakan Calhanoglu, jenž v 71. minutě neproměnil penaltu.

Netrvalo dlouho (necelou čtvrt hodinu) a skóre se pohnulo. Do vedení šel Augsburg, přestože si nikdo z jeho hráčů nesáhnul na balon. Jonathan Tah poslal malou domů, přičemž Bernd Leno chtěl míč okamžitě odpálit daleko pryč. Jenže kulatý předmět nepatrně poskočil, díky čemuž nebylo z odkopu nic a hosté se zadarmo dostali do vedení - 0:1. I takové věci se holt stávají. Matúš Kozáčik i další muži v rukavicích by mohli vyprávět.

Svěřenci Rogera Schmidta s něčím podobným - a není se co divit - očividně vůbec nepočítali a až do vyrovnání nedlouho před závěrem prvního poločasu si vytvořili de facto jen dvě nepřesné střely z kopaček Kevina Kampla a Christopha Kramera. Pak ale pálil Javier "Chicharito" Hernández do tyče, od níž se balon odrazil zpět před bránu. Karim Bellarabi neváhal a doběhnul k němu ze všech nejrychleji - 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili mnohem lépe domácí. Calhanoglu mířil těsně vedle, následně zavonil Bender na tyč, potom hlavičkoval přímo do rukavic brankáře Hitze a neujal se ani razantní pozdrav Bellarabiho. V 70. minutě odpískal rozhodčí Tobias Stieler celkem spornou penaltu, jejíž exekuce se ujal Calhanoglu, díky němuž se v podstatě zapískala.

Hráč s vytříbenou kopací technikou však zařízení přestřelil. Ale i takové věci se holt stávají. David Beckham i další vyhlášení technici by mohli vyprávět. Turecký reprezentant se snažil o dvě minuty později odčinit své zaváhání. Jak jinak, než z přímého kopu. Hitz byl ale pozorný a nachytat na švestkách se nenechal. Následně stáhnul kouč Schmidt svého svěřence Calhanogla ze hřiště.

Ze hřiště nuceně musel i Bellarabi, kvůli čemuž ubyla Bayeru kreativita. Takže na další větší příležitost si příznivci ve vyprodané BayAreně museli počkat až do poslední minuty nastaveného času, kdy hlavičkoval Lars Bender. Ke škodě své i svého týmu, který si asi zasloužil vyhrát, pouze přímo na gólmana Marwina Hitze. Leverkusen je tedy sedmý a Augsburg zůstává ještě o dalších devět příček pozadu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvápko 1:2 (popř. 2:2)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Werkrider

Hitz nedal gól z penalty ale z hry a neviem kto píše reporty a preview zápasov, ale už pár týždňov su nepresné, zavádzajúce a polovica údajov je nezmyselných.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele