5. kolo
18.09.2015 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 3:1

Zajímavý souboj byl k vidění v páteční předehrávce pátého bundesligového kola. Mohuč v domácím prostředí porazila Hoffenheim 3:1 a v tabulce poskočila na třetí příčku. Naopak Hoffenheim pokračuje ve špatných výkonech a po tomto víkendu se může propadnout až na samé dno.

Hosté ze Sinsheimu přitom v Coface Aréně nezačali vůbec špatně. V úvodu dokázali přečkat nápor domácích a z prvního brejku náhle udeřili. Hlavní roli hrál Eugen Polanski, jenž vyvezl míč, aby pak skvělou kolmicí vyslal do úniku Jonathana Schmida a letní posila z Freiburgu zaznamenala premiérový gól v novém působišti.

Na odpověď jsme ale nemuseli dlouho čekat. Christian Clemens našel uličkou Yunuse Malliho, který si navedl míč na pravačku a přesnou střelou mezi nohama Fabiana Schära a do protipohybu brankaře nedal Oliveru Baumannovi sebemenší nárok zasáhnout. Vedení mohl Hoffenheimu Kevin Volland, jenomže po perfektním uvolnění ho vychytal výtečný Loris Karius.

Příležitosti si vypracovala i Mohuč, Malli si však na další trefy musel počkat až do druhé půle a skóre nezměnila ani De Blasisova hlavička po přímém kopu Clemense. Na opačné straně ještě jednou prověřil Kariuse Schmid, jehož projektil talentovaný gólman s obtížemi vyrážel na roh.

Standardky Christiana Clemense hostujícího zde ze Schalke dělaly defenzivě bílomodrých problémy, po dalším jeho centru orazítkoval Jošinori Muto břevno. Dokonat obrat se domácím povedlo po hodině hry. Yunus Malli se tentokráte ocitl na pravém křídle, znovu si navedl balón do středu a pro změnu levou nohou a na zadní tyč vymetl všechny pavučinky z horního rohu Baumannovi svatyně.

Třiadvacetiletý Malli hrál životní utkání a potvrdil svou vynikající formu. Během posledních třech zápasů včetně toho dnešního nastřílel pět branek, přičemž lépe se vedlo už jen Thomasi Müllerovi z Bayernu. Hattrick zkompletoval v 68. minutě, když využil zpětně přihrávky Muta a nadvakrát dokázal dostat míč do sítě.

Ze závěrečného platonického tlaku svěřenci Markuse Gisdola vytěžili pouze slabou střelu střídajícího Kurániyho přímo do Kariusových rukavic a v novém ročníku tak stále čekají na první výhru. Jeden bod za remízu s nováčkem po pěti kolech je pro ambiciózní klub opravdu velmi málo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Očekávám vyrovnaný zápas. 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele