28. kolo
02.04.2016 15:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 4:2

Pokud jste v sobotu odpoledne toužili zhlédnout zápas, v němž padne mnoho branek, měli jste určitě zajet do Coface Areny. V Mohuči totiž padlo hned šest gólů, přičemž k radostni domácích příznivců hned čtyři do brány Augsburgu. Ekipa Martina Schmidta zvítězila díky dvěma trefám Pabla de Blasise a Christiana Clemense, za hosty se prosadil Caiuby a Ja-Cheol Koo.

Že se dnes fanoušci rozhodně nebudou divit, předeslal již po pár vteřinách od úvodního hvizdu Yunus Malli, který se po rychlém brejku snažil nachytat Marvina Hitza, branku ale minul. Skóre totiž v 9. minutě otevřeli podceňovaní hosté - hlavní rozhodčí citlivě ponechal výhodu po faulu na Alfreda Finnbogasona, Dominik Kohr pak míč posunul ještě do strany na Caiubyho a ten křížnou střelou překonal Lorise Kariuse.

Čtyři minuty nato už bylo srovnáno. Po akci po pravém křídle si hráči Mohuče v šestnáctce užívali neskutečně mnoho prostoru, a tak pro Yunuse Malliho nebylo problém přihrát zpět na Christiana Clemense, jenž zachoval chladnou hlavu a rozvlnil síť. Do vedení se domácí dostali ve 24. minutě, kdy udělal obrovskou minelu při rozehrávce Jeong-Ho Hong, Danny Plaza perfektně vybojoval balón pro Pabla de Blasise a ten si kličkou poradil i s bezmocným Hitzem.

V 38. minutě jednička Augsburgu svůj tým bravurně podržela, načež hned z útoku svěřenci Markuse Weinzierla opět vyrovnali. Markus Feulner výborným centrem našel Ja-Cheol Koo a ten z úhlu propálil Kariuse. Kdyby divákům takový gólový příděl stejně nestačil, stoprocentně je muselo pobavit alespoň zavlažování trávníku, které nečekaně začalo stříkat těsně před koncem prvního poločasu.

Po změně stran už bylo všechno v pořádku a brzy se stejnými slovy z pohledu Mohuče dalo hodnotit i celkové skóre. Kamil Brosinski se jako vítr prohnal po pravé straně, nacentroval na zadní tyč a Pablo de Blasis přesnou hlavičkou zaznamenal svůj druhý přesný zásah v utkání. Augsburg pak mohl několikrát odpovědět, jenomže výborně chytajícího Kariuse nepřekonal.

Definitivní pojistku přidali hráči Mohuče čtvrthodiny před koncem. Po ubráněném rohovém kopu předvedli předpisový protiútok, po ose De Blasis - Córdoba se míč dostal až na kopačky Christiana Clemense a čtyřiadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem pokořil Hitze počtvrté.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele