14. kolo
28.11.2015 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2:1

Fotbalisté Mainzu si zahrávali, nakonec ale dokázali oslabený Frankfurt v derby porazit, a to i přesto, že si hosté v Coface Areně vytvořili opravdu silný závěrečný tlak. O domácí výhře rozhodl tradiční tandem Muto - Malli..

Trefy těchto dvou forvardů propůjčily Mainzu poločasové vedení 2:0, Frankfurt se ale nevzdal; po hodině hry snížil na 1:2 Haris Seferović a v dramatickém závěru hosté sahali po vyrovnání, leč neúspěšně. Ukázalo se, jak důležité je mít útočníky ve formě: Muto s Mallim se podělili o patnáct (!) z celkových dvaceti dosavadních letošních gólů FSV.

Domácí vstupovali do zápasu v lepší formě a úvod utkání to jen potvrdil. Už po pěti minutách totiž obrana Eintrachtu nechala příliš mnoho prostoru pro Pabla De Blasise, který tak měl čas narýsovat svoji přihrávku na Muta co nejpečlivěji. Japonský kanonýr přizvedl míč mimo dosah Lukase Hradeckého a otevřel skóre. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, Frankfurt rychle zatlačil překvapeného soka do defenzivy, jenže potom přišel hned dvojnásobný úder.

Nejprve se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Alexander Meier, loňský nejlepší střelec Bundesligy, a poté Frankfurt inkasoval druhou branku - Mainz přesilovku využil opravdu rychle, když Malli po Jairově pasu zasunul přesně k Hradeckého tyči.

Byl to přesně ten druh "gólu do šatny", který by většinu týmů psychicky zlomil; ne tak Eintracht. Na začátku druhé půle ještě domácí jasně dominovali, Malli dokonce zahodil dvě dobré šance (Hradecky jednou vytlačil jeho přímý kop konečky prstů nad břevno, podruhé si zase poradil s jeho přízemní dělovkou k tyči), po hodině hry však Seferović snížil na 1:2 - a hosté vycítili šanci. S blížícím se závěrem sevřeli Mainz do kleští, obléhali jeho vápno a měli několik velmi slibných střel, domácí se ale nakonec ubránili a prodloužili tak čekání Eintrachtu na výhru už na čtyři zápasy.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele