23. kolo
26.02.2016 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 0:1

Bez šedesáti sekund přesně 600 minut. Tak dlouhou čekal Vedad Ibišivić na gól, až se dočkal proti Kölnu a svému týmu, tedy berlínské Staré dámě, vystřelil první výhru v novém roce. A zároveň zajistil, že i po třiadvacátém kole zůstane jistojistě na vynikající třetí příčce tabulky.

Přitom kdyby už po třech minutách hry po přímém kopu Marcela Riiseho těsně neminul Mergim Mavraj, mohlo být všechno jinak. Jenže na kdyby se nehraje, takže byl stav nadále bezbrankový. To platilo i po dvaceti minutách, kdy se ke své příležitosti propracoval Salomon Kalou, nicméně z necelých patnácti metrů rovněž nezamířil přesně.

Ve 24. minutě to z dálky zkoušel Genki Haraguchi a Timo Horn měl co dělat, aby míč dostal nad břevno. Za deset minut našel Bittencourt zimní posilu Filipa Mladenoviće, jenž z úhlu neuspěl. Těsně před poločasem se dočkali hosté. Po dobré akci přiťuknul Kalou bosenskému spoluhráči do vápna, neboť tam číhal zcela neobsazen, a pak poslal balon po zemi přesně na vzdálenější tyč - 0:1.

Hned po změně stran zase o kousek z přímého kopu minul Riise. Pak chtěl odpovědět Haraguchi - tentokráte zblízka, nicméně jeho pokus zablokoval dobrým obranným zásahem Dominic Maroh. V 58. minutě Mladenović zase spolupracoval s Bittencourtem, ale jeho pokus nebyl příliš razantní, tudíž Rune Jarstein mohl nechat děkovat. Více toho čtyřiadvacetiletý Srb nepředvedl, neb byl hned v minutě následující střídán.

Jen z lavičky tedy sledoval, kterak v 73. minutě zřejmě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Per Skjelbred, ale rozhodčí Stieler nechal pokračovat ve hře. Potom se o slovo přihlásil zase Riise, leč z nějakých osmnácti metrů mezi tři tyče znovu netrefil. Stejně tak o chvíli později Jojić. A když už Anthony Modeste Jarsteina překonal, zastavila míč levá tyčka.

A protože přesnost scházela i Gerhardtovi a Marvajovi, radovala se z výhry Hertha. Köln se tedy s největší pravděpodobností po třiadvaceti kolech propadne z deváté pozice o něco níže. V rámci vloženého kola zajíždí do Ingolstadtu, zatímco Hertha BSC přivítá doma na Olympijském stadionu Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele