15. kolo
05.12.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - FC Augsburg 0:1

Důležité tři body získal Augsburg, který v Kolíně triumfoval 1:0 a vzdálil se sestupovým příčkám. Domácí byli v zápase opticky lepším týmem, svěřenci Markuse Weinzierla ale předvedli, jak mistrně ovládají umění brejků. Jediný gól vstřelil v 64. minutě Raúl Bobadilla.

Navzdory chudému skóre se diváci rozhodně nenudili - jen v prvním poločase vyslali hosté na branku úctyhodných čtrnáct (!) střel, zatímco Kozlové kontrovali sedmi. Hrálo se nahoru dolů a body mohl získat kdokoliv. Nakonec se to povedlo Augsburgu, zatímco Kolín už počtvrté v řadě nevstřelil branku a zdá se, že je jeho ofenziva až nezdravě závislá na formě Anthony Modesteho. Skutečnými hrdiny zápasu byli oba gólmani - hostující Marwin Hitz poprvé v bundesligové kariéře chytil penaltu, domácí Timo Horn zase předvedl několik vynikajících zákroků a prakticky sám dlouho držel naděje Kolína na bodový zisk.

Frenetický úvod zápasu lehce ovládali domácí fotbalisté, jenže Modestemu dnes zkrátka nebylo souzeno. Už po pěti minutách mohl otevírat skóre, když dorážel Risseho zblokovaný přímý kop, leč neuspěl. Na druhé straně se blízko gólu ocitl Daniel Caiuby. Největší šanci prvního dějství měli hosté, konkrétně Bobadilla, který po skvěle sehraném brejku uháněl sám na gólmana; Horn však předvedl bravurní zákrok. Ve zbytku první půle to zopakoval ještě několikrát.

Augsburg hrál o něco lépe a ve druhém dějství byl opět nebezpečnější; v 54. minutě musel Horn opět zasahovat proti dalšímu protiútoku. Přesto však hosté málem inkasovali, poté, co byl Philipp Hosiner faulován ve vápně a k zahrání penalty se postavil Modeste. Hitz ještě v této situaci nikdy předtím neuspěl, dnes se mu však podařilo dokonale srazit Francouzovo sebevědomí úspěšným zákrokem. Trest za toto zaváhání přišel v 64. minutě, kdy po přímém kopu Bobadilla uklidil míč přímo k tyči bezmocného Horna.

Smolař Modeste ještě zahodil jednu stoprocentní šanci v 72. minutě; to byla jeho labutí píseň, krátce poté totiž musel uvolnit místo Yuyovi Osakovi. Jeho smůla jako by na japonského střelce přímo přešla: Osako ihned po svém příchodu selhal v další gólovce. Domácí tlak se v závěru stupňoval, Hosinerovu střelu musela odklízet hostující obrana z brankové čáry a Olkowski z dálky prověřil Hitze slušnou dělovkou, Augsburg však nakonec cenné body přece jen uhájil.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele