2. kolo
30.08.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

Druhý zápas, druhá remíza - forma brémského Werderu je v úvodu sezony konstantní, otázkou však je, jestli mohou být fanoušci plně spokojeni. Dnes proti Hoffenheimu určitě doufali ve výhru..

Hosté však zahájili nový ročník v dobré formě a potvrdili to i dnes, když už po 19 minutách šli díky Robertu Firminovi do vedení. Alejandro Galvez však po hodině hry vyrovnal a Werder ve zbývající době už utkání kontroloval. Dvakrát dokonce nastřelil tyč, vítěznou branku se mu však už vstřelit nepodařilo.

Brémy byly v úvodních minutách lepším celkem a mohli otevřít skóre po povedeném brejku, který zakončoval Franco di Santo, avšak jeho střela byla zblokována. O čtyři minuty později se už potvrdilo otřepané "nedáš - dostaneš": Sebastian Rudy načechral dlouhý pas z hloubi pole, míč si zpracoval Firmino, obešel Raphaela Wolfa a zasunul do odkryté brány.

Hoffenheim se spoléhal zejména na brejky a nutno dodat, že ty představovaly konstantní nebezpečí; potvrdila to i další šance z 37. minuty, kdy se v situaci pět na tři dostal do zajímavé situace Ádám Szálai, jeho centr však byl příliš vysoký. Brémy tak na vyrovnání museli počkat až do druhého poločasu, stálo to však za to - Galvez, nová letní posila, využil zaváhání Tarika Elyounoussiho, zpracoval si na prsa Eliův pas a levačkou zavěsil.

Branka na 1:1 jako by dodala domácím odvahu a hoffenheimská obrana rázem nevěděla, kde jí hlava stojí; hostující fanoušci určitě s hrůzou vzpomínali na loňskou sezonu, kdy defenziva TSG platila za jednu z nejhorších v celé soutěži. Tentokrát však odolala - i když jak proti hlavičce Santiaga Garcíi, tak u střely Nilse Petersena musela pomoci branková konstrukce. Petersen se v závěru utkání ještě dožadoval penalty, píšťalka sudího však zůstala němá a Werder se tak musí spokojit s další remízou.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele