17. kolo
20.12.2014 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2:1

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali napravit předchozí dva remízové výsledky a tentokráte v domácím prostředí potvrdili úlohu favorita, když porazili Kolín 2:1. Jejich výhra se nerodila lehce, stejně jako naposledy v zápase s Dortmundem vsítil rozhodující branku Naldo a podruhé v řadě se tak stal hrdinou svého týmu. Vlci zakončili letošní rok na druhém místě se čtyřiatřiceti body, nováček z Kolína je prozatím jedenáctý s devatenácti body.

Hosté se přitom dostali do vedení už v 11. minutě, kdy se trefil Dominic Maroh. Ten po centru Halfara elegantně zpracoval míč a napálil ho k tyči, gólman Benaglio sice ránu tečoval, ale gólu už zabránit nedokázal. Nicméně Wolfsburg v žádném případě zbraně nesložil a o pět minut později dokázal vyrovnat Bas Dost. Nizozemský kanonýr si udělal místo v pokutovém území po centru Junga a prudkou hlavičkou poslal balón za gólmana Horna.

Domácí mohli otočit vývoj tohoto duelu krátce po odehrané dvacetiminutovce, kdy po dalším centru z pravé strany hlavičkoval Malanda a Horn famózně zasáhl na brankové čáře, následná dorážka skončila nad hostující svatyní. Ještě do poločasu zahrozili jednou hosté, když zhruba deset minut před přestávkou vystřelil Halfar a jeho dobrý pokus nakonec skončil těsně nad horní tyčkou. Po změně stran se hrálo velmi opatrně a hosté pečlivě bránili.

Dlouho drželi hráče Wolfsburgu v šachu, ovšem v 78. minutě z ničeho nic rozhodl Naldo. Po rohovém kopu z levé strany si udělal místo v pokutovém území a krásnou hlavičkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči, gólman Horn byl naprosto bez šance. Další možnosti byly k vidění až v samém závěru utkání. Kolín musel otevřít svou hru a v 88. minutě toho málem využil Dost, jenže nezakončil přesně stejně jako o několik okamžiků později De Bruyne.

V nastaveném čase pak na druhé straně stanul před Benagliem zcela osamocený Ujah, avšak nakonec po souboji s domácím gólmanem spadl. Kolínu to nebylo nic platné, rozhodčí pokutový kop neodpískal. Po více jak měsíční pauze vyzvou Vlci na konci ledna v domácím prostředí mistrovský Bayern a bude to tedy souboj prvního celku tabulky se druhým, Kolín bude bojovat o důležité body na půdě konkurenčního Hamburku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Docela dobrá hra od Kolnu ale bohužel na body to opět nestačilo.Myslím že to byl špatný tah od trenera že vysřídal Šventa a dal tam špatnýho Matuščika.Kolínměl hrát na vítězství a ne začít bránit remízu.Přesně toto střídání stláo všechny 3 body Kolína proti Augsburku!!!1 poločas výhra o přestávce střídání Matuščika za Šventa a bylo po fotbalu a bodech!Je to škoda protože na jaře opět záchranářský fotbal a to na klidu nepřidá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele