26. kolo
21.03.2015 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3:1

Domácí VfB Stuttgart v utkání proti Eintrachtu Frankfurt v podstatě šokoval i své vlastní příznivce, neboť si připsal velmi důležité tři body v boji o záchranu. Sice zůstává poslední, nicméně nadále je v kontaktu s nejbližšími konkurenty.

Vzhledem k soupeřově postavení v tabulce neměli Frankfurtští pod vedením Thomase Schaafa de facto žádný respekt, čehož se snažil už v úvodu zápasu využít nejlepší bundesligový střelec Alexander Meier. Jeho hlavička se však jen těsně nevešla mezi tři tyče. V prvním poločase bylo v Mercedez-Benz Areně pohříchu k vidění jen velmi málo vyložených příležitostí.

Skóre se změnilo až šest minut po startu druhé půle. Bastian Oczipka se štěstím obešel obránce, vběhl do vápna a z levé strany přihrával před branku. Díky teči balon doputoval až k Harisi Seferovićovi, který jej zblízka nekompromisně napálil za záda Svena Ulreicha - 0:1. V ten moment už asi málokdo věřil, že domácí zvládnou vydolovat nějaké ten bodík, natož všechny tři.

Zanedlouho už to mohlo být 0:2, kdyby ovšem domácí brankář nepředvedl vynikající zásah proti pokusu Marka Stendery. V 63. minutě se hnal z pravé strany na Kevina Trappa útočník Martin Harnik, hostující gólman vyběhl, ovšem situaci neodhadnul. Přihrávka před branku holt byla rychlejší a Daniel Ginczek měl před sebou už jen nesmírně snadnou úlohu - 1:1.

Ten samý hráč se znovu prosadil o pouhé tři minuty později. Dloubáček do vápna si výborně zpracoval, a poté bleskurychle zakončil. Pravou nohou, vnější stranou nártu - 2:1. Frankfurtští se tedy začali více tlačit dopředu, díky čemuž ovšem nechávali ve své obraně pootevřená okénka. Jednoho takového využili domácí po osmdesáti minutách hry.

Své nesmírně rychlé nohy představil stínujícímu Timothymu Chandlerovi střídající Filip Kostić. S míčem pelášil po levé straně hřiště až do pokutového území, načež poslal do ideálního prostoru přihrávku nabíhajícímu Alexandruovi Maximovi, jenž si poradil, neboť stál před obráncem. Stuttgart tedy podruhé sezoně doma vyhrál (poprvé to bylo z kraje sezony s Hannoverem), tenktokráte výsledkem 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele