21. kolo
14.02.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:1

Stuttgart sice po dvou měsících konečně vstřelil gól, na body to však nestačilo - popravil jej jeho bývalý hráč, Sebastian Rudy. Právě tento obránce totiž v závěru vystřelil Hoffenheimu vítězství 2:1. Domácí si tak připsali první tříbodový úspěch roku 2015..

V bádensko-württemberském derby působili lepším dojmem hoffenheimští, kteří se také po trefě Roberta Firmina dostali do vedení; za hosty vyrovnával tečovanou střelou Gotoku Sakai. Lehká převaha TSG se nakonec vyplatila, ačkoliv fanoušci museli čekat až do nastaveného času.

V úvodu zápasu bylo vidět, že proti sobě stojí dva celky marně hledající formu; dohromady v roce 2015 vydolovali v šesti předcházejících utkáních jediný bod. Dnes to dlouho byl jeden z těch zvláštních případů, kdy sice obrany kupí chybu za chybou, ale ofenzivní hráči toho nedokážou využívat; skutečných šancí se diváci ne a ne dočkat. Alespoň první půlhodinu.

A potom, zničehonic, otevřel Hoffenheim skóre: ránu Davida Abrahama zblokoval Christian Gentner, míč se ale odrazil pouze k Firminovi, který z dorážky nezaváhal. Najednou musel Stuttgart začít riskovat, což byl okamžik, kdy se věci na hřišti konečně začaly hýbat. Vyrovnání přišlo poměrně rychle, ve 39. minutě - Sakaiově ráně sice pomohla za Baumannova záda výrazná teč, ale na to se historie ptát nebude.

Po změně stran jsme byli nejprve svědky stejného scénáře jako v samém úvodu, tedy urputné snahy obou týmů nedarovat soupeři vítězství. Opatrný fotbal rozčísla až ojedinělá šance Firmina po hodině hry; gólman Sven Ulreich si však tentokrát poradil. Vypadalo to, že brazilský playmaker je jediným kreativním hráčem na hřišti - to on vymyslel chytrou přihrávku na Anthony Modesteho, proti jehož střele zasáhl opět Ulreich.

Když svoji šanci neproměnil ani další hráč TSG Andreas Beck, jehož střela byla sražena těsně mimo, zdálo se, že utkání směřuje k dělbě bodů; ve třetí minutě nastavení však domácí udeřili podruhé. Po chybě stuttgartské obrany se míče zmocnil Kevin Holland, který nabil Rudymu; tomu stačilo prostrčit míč mezi Ulreichovýma nohama. 2:1.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele