5. kolo
23.09.2014 20:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:3

Šestigólová nadílka s výraznou českou stopou. Takový byl zápas mezi Hoffenheimem a Freiburgem.

První branka padla po půlhodině hry a postaral se o ni, stejně jako o tu další, freiburský Mike Frantz. Po závaru před vlastní brankou chtěl míč vyvést Kevin Volland, nicméně po chvilce si svůj úmysl rozmyslel a rozhodl se přihrát zpět spoluhráčům do obrany. Jeho přihrávka však nebyla z kategorie nejpřesnějších, takže si pro ni doběhl Maximilian Philipp, následně přihrál před prázdnou branku Frantzovi a ten už měl úlohu jednoduchou - 0:1.

Mike byl při chuti a domácí to poznali už minutu poté. A znovu to bylo po velké chybě, byť přišla ve středu hřiště. Freiburští rychle roztáhli hru do křídla, odkud poslal před bránu přízemní centr Jonathan Schmid. Frantz předskočil obránce a zblízka podruhé v zápase skóroval - 0:2. Hostům trvalo deset minut, než se z těchto dvou branek oklepali.

Ještě před přestávkou totiž stihli snížit. Obtížnou přihrávku dostal od spoluhráčů Vladimír Darida, takže jej celkem snadno obral o míč Kevin Volland. Všiml si nabíhajícího Tarika Elyounoussiho, který měl zprvu před sebou volnou cestu k brance Romana Bürkiho. O zlomek vteřinu později mu ji freiburská obrana sice zatarasila, nicméně přesto si mezi třemi našel prostor k pohodlnému zakončení pod padajícím brankářem - 1:2.

Show pak pokračovala v 63 minutě. A tento zásah přinesl velkou radost domácím příznivcům, neb přinesl vyrovnání na 2:2. Po faulu Mujdži na Elyounoussiho zahrával Sebastian Rudy z dvaceti metrů přímý kop. A jak to udělal? Přestřelil zeď, a přestože si hostující gólman na balon lehce sáhl, stejně jej o chviličku později lovil podruhé ze své sítě.

Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby přišly velké chvíle českého záložníka Vladimíra Daridy. Nejprve centroval na kraj vápna, kde stál postavený spoluhráč Schmid. Efektně si poradil s obráncem a chystal se využít volného prostoru k brance. Tobias Strobl jej však stihl faulovat. S největší pravděpodobností kousek před pokutovým územím, nicméně rozhodčí Kinhöfer stejně odpískal penaltu.

Bývalý hráč plzeňské Viktorie ji s přehledem proměnil a poslal svůj tým do vedení 3:2. Jenže o šest minut později se proměnil z hrdiny v psance. Při odkopu zasáhl do obličeje protihráče Pirmina Schweglera a byl vyloučen. Nutno dodat, že v tom byl celkem nevinně, jelikož o Schweglerovi vůbec nevěděl. I spousta německých novinářů usoudila, že tahle červená karta byla velice přísná!

Hoffenheim pak dokázal početní výhody využít. Stalo se tak až ve třetí minutě nastavení, kdy hostující obrana v čele s Pavlem Krmašem už zřejmě nebyla tolik koncentrovaná. Niklas Süle centroval do vápna, kde se k balonu dostal nejprve Volland, a pak Strobl. Bürki oba senzačně vychytal, nicméně po druhém zásahu se dostal míč k Janniku Vestergaardovi, jenž zblízka vyrovnal na 3:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
eden_h

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším překvapení - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele