15. kolo
12.12.2014 20:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2

Fotbalisté Hoffenheimu zvládli důležité domácí střetnutí s konkurenčním Frankfurtem a po přestřelce ve druhém poločase ho porazili po výsledku 3:2. Hosté sice dokázali dvakrát dohnat manko soupeře, ovšem o vítězství TSG rozhodl tři minuty před koncem Roberto Firmino. Domácí se dostali na sedmé místo tabulky se ziskem třiadvaceti bodů, Frankfurt prozatím zůstává na osmé pozici a má o dva body méně.

Úvodní poločas nebyl příliš bohatý na vyložené šance, do první možnosti se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry. Kapitán Meier obdržel pas z pravé strany a z první vystřelil, ale zamířil jen do náruče gólmana Baumanna. V dalších minutách domácí přidali na aktivitě a do vedení se mohli dostat deset minut před přestávkou. Elyounoussi se uvolnil na pravé straně a dostal hodně času ke střele, jenže zamířil o pár decimetrů vedle levé tyče.

Nicméně TSG přeci jen skórovalo dvě minuty před přestávkou. Firmino krásnou kolmicí poslal balón do běhu na Kevina Rollanda, ten si udělal kličku doprava a poté s přehledem zakončil do odkryté svatyně. Po změně stran se však hosté zvedli a v 58. minutě z první vážnější příležitosti vyrovnali. Oczipka krásně nacentroval z levé strany před branku a tam míč lehce tečoval z voleje Stefan Aigner přímo k pravé tyči.

Hru domácího celku oživil střídající útočník Adam Szalai, který po dvou minutách strávených na trávníku vypálil tvrdě z otočky z pokutového území a gólman Hildebrand vyrazil míč famózně na rohový kop. Hoffenheim se přeci jen dočkal v 66. minutě. Po několika odrazech vypálil z úhlu z pravé strany Schwegler a Hildebrandovi propadl balón k volnému Szalaiovi, který z metru snadno rozvlnil síť - 2:1.

V závěrečné dvacetiminutovce pálil z levé strany zcela sám Elyounoussi po zemi těsně vedle bližší tyče, o pár minut později stejný hráč z totožné pozice orazítkoval pravou tyč. Z následné akce přišlo na druhé straně vyrovnání. Pas z levé strany doplachtil na zadní tyč k Harisu Seferovičovi, který sice napoprvé Baumanna nepřekonal, ale z dorážky ve skluzu dopravil balón ke vzdálenější tyčce.

V 84. minutě se mohli hosté dokonce dostat do vedení, avšak Oczipka z dvaadvaceti metrů minul pravou tyč o pár decimetrů. TSG nakonec rozhodlo v 87. minutě, kdy po rohovém kopu nepřekonal Szalai zblízka Hildebranda, avšak poté patičkou uvolnil Firmina a ten lehkou tečí usměrnil míč do sítě po zemí. V nastavení mohl ještě Frankfurt vyrovnat zásluhou střídajícího Kittela, ale jeho dělovku vyrazil Baumann na rohový kop a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
bayern987

2:3 Meier se trefí!

Reagovat
tlaci

Tady to dneska bude padat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele