27. kolo
04.04.2015 15:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:4

Mnozí zřejmě čekali, že zápas mezi třetí Borussií Mönchengladbach a sedmým Hoffenheimem bude mít vyrovnanější průběh. Svěřenci Luciena Favreho však svého soupeře vcelku s přehledem přehráli a nadále míří za přímým postupem do Champions League.

Po necelých dvaceti minutách hry to ovšem vypadalo ve Rhein-Neckar-Areně o poznání veseleji pro domácí družinu. Po rychlém protiútoku, které jsou paradoxně nejsilnější zbraní Hříbat, se k míči ve vápně dostal Roberto Firmino. K překvapení všech ale místo střely volil přihrávku lépe postavenému Svenu Schipplockovi, jemuž v podstatě stačilo jenom nastavit placírku - 1:0.

Ve 23. minutě vyrovnal Patrick Herrmann. Jenže rozhodčí neuznal branku pro údajný ofsajd. Hosty to však vůbec nemuselo mrzet, jelikož vyrovnání se dočkali o tři minuty později. David Abraham si v souboji s Fabianem Johnsonem nepočínal ve vlastním pokutovém území zrovna čistě, a tak se kopala penalta. Její exekuce se ujal Max Kruse a s přehledem proměnil - 1:1.

Jen chviličku poté trefil Granit Xhaka vnější stranu pravé tyče. Následující příležitost ale byla znovu gólová. Oscar Wendt poslal do vápna přízemní centr, který si ukázkově našel Patrick Herrmann a ve skluzu jej po zemi namířil ke vzdálenější tyči branky Olivera Baumanna - 1:2. To však ještě nebylo ze strany Hříbat všechno.

Snovou desetiminutovku totiž uzavřel ve 36. minutě Raffael. Max Kruse centroval napříč pokutovým územím, kde následně brazilskému spoluhráči stačilo jenom zblízka doklepnout balon do odkryté brány - 1:3. Pokud snad Marcus Gisdol a spol. o poločasové pauze ještě přemýšleli o vyrovnání, po 51. minutě už zřejmě spíše doufali, aby se nezrodil debakl.

Max Kruse opět asistoval. Jeho přihrávku za obranu si vyčíhnul Patrick Herrmann a (zase v pádu) překonal hostující gólmanskou jedničku podruhé - 1:4. Hoffenheimští poté měli více ze hry. Jenže se nezmohli na nic, než na pokus Anthonyho Modesteho ze samotného závěru. Nicméně Yann Sommer už holt podruhé inkasovat nechtěl.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ty si neni asi v kontakte s gisdolom ako ja , cista remiza

Reagovat
arsavin

Proč tolik smíchu? Docela možný výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele