23. kolo
28.02.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 2:0

V atraktivním zápase mezi Hoffenheimem a Mainzem se nakonec (podle očekávání) zrodila výhra domácích; TSG triumfovalo 2:0 a udrželo tak naděje na zisk pohárové příčky. Šlo o jejich první domácí výhru nad tímto soupeřem od postupu do Bundesligy v roce 2008..

První půle nabídla několik zajímavých fotbalových momentů, skóre se však ještě neměnilo; až po změně stran se poprvé prosadil Kevin Volland, po víceméně náhodné skrumáži před hostující brankou. Definitivní podobu výsledku dala jedovatá hlavička Eugena Polanskiho, a hostující kouč Martin Schmidt tak ve svém druhém utkání (a prvním venkovním) poprvé poznal porážku.

Při prvním setkání obou soupeřů v 6. kole se zrodila nudná bezbranková remíza, dnes však bylo vše jinak; oba týmy hrály evidentně na vítězství, a netrvalo dlouho, než se objevily první šance. Na hostující straně na sebe nejvýrazněji upozorňoval Shinji Okazaki, tentokrát v roli nahrávače; jeho pasy na Yunuse Malliho a Christiana Clemense mohly (a měly) skončil brankami, oba borci ale těsně přestřelili. Na druhé straně nejvíce zaujaly nebezpečná hlavička Andrease Becka a povedená rána Sejada Salihoviće, brankář Loris Karius si však s oběma situacemi poradil.

Krátce po změně stran zahodil Clemens další skvělou šanci poslat svůj tým do vedení, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující - domácí totiž ve druhé půli začali hrát mnohem efektivněji. Nejprve se Firmino dostal k odraženému míči a vyzval ke skórování Vollanda, poté zaúřadoval Polanski, který tak definitivně potopil naděje svého bývalého klubu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele