12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3:2

Schalke zvládlo těžký domácí test proti rozjetému Wolfsburgu, urvalo výhru 3:2 a ukončilo tak vítěznou sérii Vlků. Nový kouč Roberto Di Matteo vyhrál doma i počtvrté v řadě, hosté naopak padli poprvé po šesti triumfech. Rozhodnuto bylo už po půlhodině hry, kdy se dvakrát prosadil Eric-Maxim Choupo-Moting a jednou Christian Fuchs; Vlci sice snížili po trefách Ivici Oliće s Nicklasem Bendtnerem, ale vyrovnat už nedokázali.

Výlet do Gelsenkirchenu měl představovat skutečný test schopností, Wolfsburg však do utkání nevstoupil vůbec dobře - jeho záloha nedokázala odstavit Marka Högera, který tak měl dostatek času vymyslet parádní pas na Choupo-Motinga. Kamerunský forvard zpracoval míč ve vápně a nechytatelnou ránou propálil bezmocného Diega Benaglia.

Svěřence Dietera Heckinga však brzký inkasovaný gól nepoložil a po spolupráci dvou Chorvatů málem dokázali vyrovnat; Perišić nacentroval na Oliće, ten však pálil těsně mimo. Naopak fanoušci na druhé straně se po krátké chvíli opět radovali - famózní míč z kopačky Kevina-Prince Boatenga dolétl až k Choupo-Motingovi, který nezaváhal a poslal jej za Benagliova záda podruhé.

To však stále nebylo vše - pouhé tři minuty po druhé brance přišla třetí, tentokrát po excelentně zahraném Fuchsově přímém kopu. Wolfsburg byl na kolenou. Zdálo se, že výhru Schalke už nic a nikdo nesebere, nicméně Vlci ukázali obdivuhodné odhodlání a ještě před pauzou dokázali vsítit důležitý kontaktní gól: Olić se dostal ve vápně k odraženému míči a pohotově snížil na 1:3.

Po změně stran se diváci chvíli nudili; nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla potenciálně rozhodnout. Snaha Wolfsburgu o vyrovnání však začala být brzy evidentní. Perišićův přímý kop minul brankovou konstrukci doslova o centimetry, zatímco Olić sice hlavou dostal míč za záda Ralfa Fährmanna, branka však nebyla uznána pro ofsajd. Aktivnější a odhodlanější Vlci soupeře zatlačili a další míč na trase Perišić - Olić musel odvracet heroickým zákrokem Felipe Santana.

Dvacet minut před koncem se Hecking rozhodl stáhnout Oliće a vyslat na hřiště Bendtnera, který je v poslední době v dobré střelecké formě. A dánský reprezentant to potvrdil i dnes - na hřišti byl teprve několik minut, když si naběhl na dlouhý míč z hloubi pole a nasadil Fährmannovi jesle. 3:2. Vlci se málem dočkali i vytouženého vyrovnání, Naldo však v infarktovém závěru hlavičkoval pouze do břevna.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
arsavin

Krásný Kurz na dvojku

Reagovat
arsavin

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfburg 5 vyher v rade, schalke na druhou stranu jeste doma neprohralo, a to ani s Bayernem. Navic musi zabrat. Wolfburg je favorit ale verim ze to urveme.

Reagovat
smazaný uživatel

vlci a Volkswagen co dodat

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele