31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3:2

Schalke konečně zabralo a udolalo poslední Stuttgart 3:2, i když k tomu potřebovalo i notnou dávku štěstí - o výsledku totiž rozhodl až vlastní gól hostujícího Floriana Kleina těsně před koncem. Königsblauen tak nadále drží pozice zajišťující start v příštím ročníku Evropské ligy, zatímco naděje hostů na uchování bundesligového statusu utrpěly další ránu..

Jejich kouč Huub Stevens Schalke dobře zná, sám ho dříve vedl a byl dokonce fanoušky zvolen za nejlepšího kouče klubové historie, a dnes to chvíli vypadalo, že jeho návrat do Gelsenkirchenu bude vítězný - to když Martin Harnik a Filip Kostić otočili skóre po vedoucí trefě domácího kanonýra Klaase-Jana Huntelaara. Nizozemský střelec však v 78. minutě vyrovnal na 2:2, a o minutu později Klein nešťastně tečoval Boatengův volej do vlastní sítě. Schalke tak vyhrálo po dlouhých sedmi zápasech.

Domácí začali lépe a připsali si několik úvodních pološancí, načež v 9. minutě po zásluze otevřeli skóre - mladík Leroy Sané vyslal pas do vápna, míč se otřel o Martina Harnika a propadl k Huntelaarovi, který využil laxního přístupu bránícího Georga Niedermayera a poslal favorita do vedení.

Na 2:0 poté málem zvyšoval Dennis Aogo, načež aktivní Sané v souboji jeden na jednoho ztroskotal na gólmanovi Svenu Ulreichovi. Schalke mělo v tuto chvíli jasnou převahu, vyrovnávací trefa proto přišla doslova z čistého nebe - Daniel Ginczek nahrál Harnikovi a rakouský forvard přizvedl míč mimo dosah brankáře Ralfa Fahrmanna.

Stuttgart následně přežil Huntelaarovu tyč ze závěru prvního dějství a po změně stran udeřil podruhé - Gentnera s Harnikem sice ještě vychytal pozorný Fahrmann, Kostić však už uspěl, když suverénním způsobem zakončoval po dalším Ginczekově pasu. Sám pak mohl zvyšovat dokonce na 3:1 z pohledu svého týmu, leč neuspěl; fanoušci Schalke už toho nicméně měli pomalu dost a z tribun se začaly ozývat zvuky hlasitého nesouhlasu.

Možná právě to dalo trápícímu se favoritovi potřebný impuls k závěrečnému náporu, který mu nakonec přinesl všechny tři body. Důležitým krokem bylo nasazení Kévina-Prince Boatenga; ghanský záložník nejprve v 78. minutě nahrál Huntelaarovi na vyrovnávací gól, a poté se přímo podepsal i pod vítěznou trefu, když po Aogově pasu opřel svoji střelu přímo do cesty tečujícímu Kleinovi. Míč se od něj odrazil mimo dosah nešťastného Ulreicha a Stuttgart už další odpověď najít nedokázal.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele