24. kolo
07.03.2015 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:1

Fotbalisté Schalke dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji s konkurenčním Hoffenheiem a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili bez větších problémů v poměru 3:1. V tabulce se tak posunuli na čtvrté místo s osmatřiceti body o skóre před Augsburg, TSG jich má v tuto chvíli o pět méně a patří mu sedmá příčka. Domácí po necelé hodině hry vedli už 3:0 a hosté dokázali pouze snížit necelých dvacet minut před koncem.

Schalke mohlo jít do vedení už ve 2. minutě. Po pasu z pravé strany se do míče z první opřel Christian Fuchs a z deseti metrů zamířil ke vzdálenější tyči, kterou minul jen o pár centimetrů. Nicméně stejný hráč dokázal dostat svůj tým do vedení o deset minut později. Ještě předtím zahrozil poprvé Hoffenheim, když z úhlu vypálil Modeste a míč už mířil mezi tři tyče, ovšem gólmana Wellenreuthera dokázal na brankové čáře zastoupit jeden z jeho spoluhráčů.

Ve 12. minutě se po centru Högera do balónu znovu opřel Fuchs z voleje a z nějakých čtrnácti metrů tentokráte uklidil balón k bližší tyči. V polovině prvního poločasu mohli hosté srovnat, nicméně po krásném pasu Kevina Vollanda a následné přihrávce Firmina pálil nepřesně z velmi dobré pozice Modeste. Krátce po půl hodině hry pronikl do vápna po levém křídle domácí Max Meyer a zkusil obloučkem přehodit Baumanna, ten si ovšem na konto připsal velmi dobrý zákrok.

Nicméně Schalke přec jen dokázalo vsítit druhou branku necelých pět minut před přestávkou. Po centru do pokutového území dokázal Choupo-Moting ve velmi obtížné pozici vrátit balón před branku na nabíhajícího Meyera, který z hranice brankového území okamžitě poslal míč doprostřed branky. Stejný hráč přidal svou druhou branku v zápase v 53. minutě a definitivně tak pečetil tříbodový zisk pro Schalke.

Skvělou individuální akci opět předvedl Choupo-Moting, který poté ve skluzu z pravé strany přihrál na nabíhajícího Meyera a ten usměrnil balón do sítě kolem gólmana Baumanna. Hoffenheim dokázal korigovat stav v 73. minutě zásluhou Vollanda. Ten si seběhl na hranici pokutového území a poté velmi tvrdě vypálil přes obránce, jeho skvělá rána zapadla přímo do pravé šibenice. TSG ještě mohlo duel zdramatizovat dvě minuty před koncem, nicméně Firmino zblízka trefil jen náruč Wellenreuthera a výsledek tohoto střetnutí se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele