18. kolo
31.01.2015 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 1:0

Schalke v zápase s Hannoverem nakonec přeci jen vstřelilo o jednu branku více a poskočilo v tabulce na čtvrtou pozici. Svěřenci Tayfuna Korkuta zůstanou i přes prohru na osmém místě.

Trenér domácích Roberto Di Matteo před utkáním prohlásil, že by nesmírně rád zapojil do hry prozatím devítigólového Erika Maxima Choupo-Motinga, jenž teprve včera přiletěl do Gelsenkirchenu z Rovníkové Guiney, kde reprezentoval svůj Kamerun. Nakonec odehrál proti Hannoveru něco málo přes hodinu hry a ocitl se hned v první šanci úvodního jarního střetnutí.

Jeho razantní pokus z 20. minuty však mířil mimo. Nicméně domácí začali být po tomto momentu o poznání aktivnější a jejich útočné snahy byly korunovány ve 32. minutě, kdy míč po rohovém kopu putoval sem a tam po pokutovém území, až jej nakonec poslal Christian Fuchs napříč k neobsazenému Marco Högerovi, který kulatý předmět uklidil přesně do pravého dolního rohu branky Ron-Roberta Zielera - 1:0.

Strážce hostující svatyně se tak poprvé v zápase pořádně předvedl až pět minut poté, když skvěle kryl střelu Jana Kirchhoffa. Zanedlouho se do slibné příležitosti vřítil Joselu. Obešel brankáře Fabiana Giefera, ovšem s výborným obranným zákrokem přispěchal v pravý čas čerstvý mistr světa z Brazílie Benedict Höwedes.

Die Königsblauen ve druhé půli spíše vyčkávali, s čím přijde soupeř, což se nemuselo vyplatit. Španělský útočník Joselu však nejprve neuspěl proti Gieferovi a jeho spoluhráč Christian Schulz trefil nedlouho poté hlavou jenom vnější stranu tyče. Schalke se snažilo hrát spíše na brejky, ale žádnou vyloženou šanci si už nevypracovalo.

O možnost navýšit skóre své spoluhráče do značné míry ošidil Klaas-Jan Huntelaar, který v 85. minutě všem připomněl, ze které země pochází. Na útočné polovině naprosto nepochopitelně ostře zaútočil na achilovku nic netušícího Manuela Schmiedebacha, který musel vzápětí střídat. Pro (o)bludného Holanďana následovala právem červená karta. Nicméně hosté si s početní výhodou nedokázali poradit podle představ.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konečně Hoger a celý Schalke jde nahoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele