24. kolo
07.03.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 0:1

Brémy nalezly po dvou porážkách ztracenou formu a na půdě Freiburgu vydolovaly důležité vítězství 1:0. Jejich naděje na poháry tak stále žijí, zatímco domácí se potápějí hlouběji do záchranářských starostí..

Autorem jediné trefy utkání se stal Franco Di Santo, je však třeba uznat, že pro Freiburg je výsledek poměrně krutý - svěřenci Christiana Streicha příkladně bojovali, leč na body to nakonec nestačilo. Hostující kouč Viktor Skripnik udělal oproti překvapivé pohárové porážce s třetiligovou Arminií Bielefeld tři změny v sestavě - vrátil se uzdravený Philipp Bargfrede, gólmana Koena Casteelse nahradil Raphael Wolf, a vůbec poprvé v roce 2015 se na lavičce ocitl Davie Selke.

Mladého útočníka nahradil v základu Oztunali, ale rozdíl to byl zpočátku minimální - Werder se totiž dopředu příliš nedostával. Domácí působili velmi odhodlaným dojmem, favorizovaného soupeře dobře bránili a mohli také otevřít skóre, proti Jonathanu Schmidovi však skvěle zasáhl brankář Wolf. Jediný gól zápasu proto přišel jako blesk z čistého nebe.

Di Santo vykouzlil hotovou fotbalovou parádu - ve vůbec první hostující šanci utkání zpracoval Oztunaliho pas, otočil se a nechytatelnou dělovkou poslal míč k zadní tyči. Zvýšit na 2:0 mohl krátce před poločasem Fin Bartels, pálil však mimo, a po změně stran už Brémy prakticky pouze bránily.

Řada tak byla na domácích, kteří se odmítli vzdát a tlačili na vyrovnání. Největší šanci měli po 65 minutách hry, kdy Schmid přesným pasem našel střídajícího Kempfa, ten však z dobré pozice hlavičkoval mimo. Když pak Wolf v samém závěru dalším skvělým zásahem zlikvidoval Mehmediho příležitost, bylo rozhodnuto - Werder tři body uhájil.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Bremen

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele