13. kolo
28.11.2014 20:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfB Stuttgart 1:4

Trenér Huub Stevens zvládl svou obnovenou premiéru na lavičce Stuttgartu naprosto skvěle a ukázal směr, kterým by to mohlo jít. Hosté hlavně po přesvědčivém výkonu ve druhém poločase deklasovali Freiburg na jeho půdě po výsledku 4:1 a odpoutali se prozatím z posledního místa tabulky, v tuto chvíli jsou s dvanácti body na šestnácté pozici. Domácí celek má na kontě stejný počet bodů a kvůli lepšímu skóre je čtrnáctý.

Freiburg byl v prvním poločase jasně lepším výběrem a mohl litovat několika neproměněných gólových možností, po změně stran přepnul Stuttgart na jiný rychlostní stupeň a soupeři nasázel hned tři trefy. Českého fanouška může těšit, že záložník Vladimír Darida vsítil v domácím dresu svou čtvrtou letošní branku a první ze hry. Za hosty odehrál celý zápas český obránce Adam Hloušek, obránce Freiburgu Pavel Krmaš zůstal i tentokráte na lavičce.

V úvodní polovině prvního poločasu se hrálo z obou stran velmi opatrně a více ze hry měli domácí, gólovou šanci si však vypracovali až po necelých pětadvaceti minutách. Dalekonosnou ránu z třiceti metrů nedokázal udržet gólman Ulreich a míč mu vypadl ke zcela volnému Freisovi, který nepochopitelně zamířil mimo. Hosté udeřili z ničeho nic po půl hodině hry, kdy se po standardní situaci prosadil hlavou Martin Harnik.

Stejný hráč mohl navýšit vedení hostů v 38. minutě, jenže po rychlém brejku tentokráte tváří v tvář proti fantastickému Bürkimu neuspěl. Domácí se vrátili do zápasu o čtyři minuty později, kdy si Darida posunul ve středu míč blíže k brance a jeho nádherná rána po zemi z více jak pětadvaceti metrů zapadla přesně k tyči. Ihned na to mohl Freiburg dokonce otočit vývoj duelu, jenže po střele z levé strany a následném zákroku Ulreicha napálil odražený míč z deseti metrů jen do břevna Schmid.

Po změně stran hrál aktivněji Stuttgart a záhy se dostal zaslouženě do vedení. Po mizerné rozehrávce a následném rychlém brejku vypálil z hranice vápna tvrdě Carlos Gruezo a jeho bomba zapadla k bližší tyči, Bürki byl bezmocný. Po hodině hry mohl vedení hostů navýšit Leitner, nicméně jeho pokus z dvaceti metrů famózně vytáhl nad břevno Bürki. Stuttgart pojistil svůj náskok přesně v polovině druhého poločasu.

Domácí opět ve středu hřiště přišli lacině o míč, poté se po nádherné kolmici za obranu vyhnul ofsajdové pasti Timo Werner a z hranice pokutového území poslal míč pod nohy Bürkiho, který ani včasným vyběhnutím gólu nezabránil. Freiburg navíc dohrával v deseti, když Mitrovič dvacet minut před koncem stáhl ve vyložené příležitosti unikajícího Harnika a uviděl přímou červenou kartu. Hostující útočník nakonec dokázal skórovat podruhé v utkání necelou čtvrthodinu před koncem z brankového území sám před Bürkim a definitivně tak položil soupeře na kolena - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele