26. kolo
21.03.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - FC Augsburg 2:0

Nesmírně důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenal Freiburg, který před vlastními fanoušky udolal Augsburg 2:0 a vyšplhal se ze sestupové zóny. Šance Bavorů na pohárovou Evropu naopak utrpěly další direkt..

Dlouho se přitom hrálo bez branek, až ve finálních 20 minutách rozhodli svými trefami Jonathan Schmid a Nils Petersen. Pro Freiburg jde teprve o pátou výhru v sezoně; tři body mu stačily k tomu, aby v tabulce přeskočil Hamburg i Paderborn a uhnízdil se na "bezpečné" pozici. Augsburg sice na šestém místě stále drží těsný náskok před dotírajícím Hoffenheimem, na Ligu mistrů však nejspíš může pomalu zapomenout.

Kouč Markus Weinzierl před výjezdem na Dreisamstadion zopakoval, že primární sezonní cíl - tedy záchrana - už je splněn. V závěru sezony se tak jeho svěřenci mohou bez nervů soustředit na boj o Evropu, a i dnes to zpočátku vypadalo, že se jim vyklízet pohárové příčky rozhodně nechce. Domácí však kontrovali odvážným, bojovným a sebevědomým výkonem, takže výsledkem bylo zábavné, rychlé utkání.

První velkou šanci si připsal Admir Mehmedi, který byl po půlhodině hry úplně sám před gólman Marwinem Hitzem, dokázal však minout míč; švýcarský forvard zopakoval svůj neúspěch i po změně stran, když jeho nepříliš přesně umístěná hlavička z malého vápna nenadělala Hitzovi problémy. Augsburg sice (zejména v prvním dějství) působil opticky dominantním dojmem, žádné velké příležitosti si ale vypracovat nedokázal.

S blížícím se závěrem přebral Freiburg iniciativu a bylo znát, že jeho hráči mají přece jen o něco větší motivaci urvat kýžené tři body. Stupňující se tlak tak nakonec logicky vyústil ve vedoucí branku - po dlouhém autu se míče zmocnil Oliver Sorg a předal jej Schmidovi, který střelou k tyči propálil Hitze poprvé. Fanouškům na tribunách se viditelně (a slyšitelně) ulevilo.

Vedoucí branka domácí tým patřičně "nakopla" a pět minut před koncem se publikum dočkalo pojišťovací trefy. Nils Petersen, který těsně předtím zahodil velice dobrou šanci, napravil své zaváhání přesnou ránou zblízka po zpětné přihrávce Vladimíra Daridy. Hitz nemohl se situací udělat prakticky nic.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele