6. kolo
27.09.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0

Ani napošesté se fotbalistům Freiburgu nepodařilo vyhrát a nadále zůstávají nebezpečně blízko samému dnu tabulky. Na druhou stranu je nutno uznat, že bezbranková remíza s aspirantem na titul není úplně marný výsledek..

Leverkusen přijel do Freiburgu s ambicemi na výhru, ty však dostaly pořádnou ránu už ve 28. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen notorický nervák Emir Spahić. Domácí však ze své přesilovky nic kloudného vytvořit nedokázali a nakonec sami dohrávali o deseti po červené kartě Pavla Krmaše. Celkově vzato byl favorizovaný Bayer určitě nebezpečnějším týmem.

Domácí kouč Christian Streich před utkáním mluvil o tom, jak jeho svěřence v uplynulých duelech poškodili rozhodčí; dvakrát takto Freiburg přišel v nastavení o šanci na premiérovou výhru sezony. Dnes však nejspíš žádné stížnosti na muže s píšťalkou nebudou: Leverkusen si v první půli vysloužil hned pět žlutých karet. Dvě z nich obdržel Spahić, který se tak po necelé půlhodině hry poroučel pod sprchy.

Jenže hrát přesilovku je jedna věc, využít situace k vytvoření tlaku druhá. Hostující kouč Roger Schmidt po oslabení reorganizoval své šiky a hosté nepouštěli domácí do šancí; čestnou výjimkou byla situace ze 37. minuty, kdy se do dobré střelecké pozice dostal Felix Klaus, ale minul. Naopak Bayer si z početní nevýhody zdánlivě nic nedělal a krátce po změně stran mohl otevřít skóre prostřednictvím Kiesslinga, proti jehož hlavičce se musel vytáhnout gólman Roman Bürki.

Švýcarského brankáře se následně pokoušel chytrým lobem z půlky hřiště nachytat Hakan Calhanoglu, míč však mířil příliš vysoko. Podle obrazu hry to nicméně vypadalo, že přesilovku hraje spíše Leverkusen. Až Krmašovo vyloučení v 78. minutě (po faulu na Larse Bendera) vyrovnalo síly na hřišti, a hosté měli najednou psychologickou výhodu - závěry zápasů poslední dobou Freiburgu skutečně nevycházejí. Karim Bellarabi a Heung-min Son byli velice blízko vedoucí brance, oba však trefili pouze Bürkiho konstrukci, což nakonec rozhodlo o dělbě bodů.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele