27. kolo
04.04.2015 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Köln 1:0

Freiburg potvrdil stoupající formu a v důležitém záchranářském zápase udolal Kolín 1:0. Nutno dodat, že až na jediný gól Mikea Frantze toho k vidění příliš nebylo; utkání se neslo spíše v bojovném duchu a fotbalovou kvalitu postrádalo..

Frantzův zásah však stačil domácím k potvrzení druhé výhry v řadě (a celkově třetí v sezoně), takže jejich úprk ze sestupové zóny pokračuje i nadále. Po dnešku v tabulce přeskočili trápící se Hannover a na šestnáctý Hamburk mají náskok tří bodů. Svěřenci Christiana Streicha také potvrdili, že se jim proti Kolínu v probíhající sezoně daří - porazili jej totiž už potřetí.

Nutno dodat, že nějakou velkou parádu dnes nečekal asi nikdo. Kozlové nepatří mezi vyhlášené ofenzivní týmy, letos už sedmkrát remizovali bez branek, a vezmeme-li v úvahu tabulkovou situaci obou soupeřů, výsledek v podobě tuhé záchranářské bitvy nemohl příliš překvapit. Šancí bylo skutečně málo, mnohem méně než faulů a skluzů.

Frantz otevřel skóre hned z první vážnější příležitosti celého zápasu, když hlavou dopravil do sítě vynikající centr Olivera Sorga. To už se přitom psala 37. minuta - do té doby se v deštivém Freiburgu nedělo prakticky nic. Kolín rázem neměl jinou možnost než pokusit se o ofenzivu, jediným efektem však byla rána Marcela Risseho z ostrého úhlu, která orazítkovala tyč.

Branková konstrukce zazvonila také po střele domácího Admira Mehmediho, to bylo ale už definitivně vše. Streichův tým okamžitě po vedoucí trefě "zalezl" před svoje vápno a zuřivě bránil cenné tři body, což se mu také nakonec povedlo. Hosté naopak musí začít vážně přemýšlet o záchraně..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele