3. kolo
13.09.2014 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:3

Trenér domácích měl před zápasem s Mohučí velký respekt z útočníka Samiho Allaguie, kterého před sezonou poslal na hostování. A ejhle, tuniský reprezentant vstřelil vítězný gól a rozhodl o druhé prohře celku z hlavního města Německa!

Zápas na Olympijském stadionu, na kterém se v roce 2006 hrálo finále mistrovství světa, měl však ještě jednoho hrdinu - japonského střelce Shinjiho Okazakiho, který se stal co do počtu vstřelených branek nejúspěšnějším vyslancem "Země vycházejícího Slunce" v Bundeslize, přičemž na jeho kontě se nyní nachází osmadvacet přesných zásahů (doposud vedoucí Yasuhiko Okudera jich nasbíral o dva méně).

Proti Mohuči se prosadil dvakrát. Poprvé v 36. minutě, když obrana domácích nejprve odvrátila autové vhazování do vápna, nicméně balon okamžitě přiletěl zpět a do branky se jej pokusil nadvakrát dopravit Koo Ja-Cheol. Thomas Kraft jej napoprvé nezachytil, a poté vyrazil pouze k Okazakimu, který zhruba od značky pokutového kopu vystřelil přesně do protipohybu právě se přemísťujícího brankáře - 0:1.

Ve zbývajících devíti minutách první půle prakticky nebyly k vidění zajímavé šance. A tak není divu, že příznivci domácích dali před odchodem hráčů do kabin hlasitě najevo, co si o výsledku a předvedené hře myslí. Hertha se na začátku druhé půle polepšila a více držela míč, jenže proti pevné mohučské obraně to měla nesmírně složité.

Zato hosté opět udeřili. Po nádherné rychlé akci se jim podařilo rozebrat obranu Herthy, přičemž v závěru si do vápna naběhl Júnior Diaz a poslal přesnou přízemní přihrávku napříč malým vápnem na zadní tyč, kde číhal Allagui, pro kterého nebyl ale vůbec žádný problém trefit odkrytou svatyni - 0:2. V ten moment bylo odehráno necelých sedmdesát minut hry.

Čtvrt hodiny poté dostal berlínský klub příležitost vrátit se do zápasu, protože, Änis Ben Hatira trefil v pokutovém území ruku Nika Bungerta a kopala se penalta, kterou se štěstím proměnil Brazilec Ronny - 1:2. To vše čtyři minuty před koncem řádné hrací doby. Hertha tedy vycítila příležitost, jenže Mohuč si dokázala vyčíhnout ten správný moment k tomu, aby rozhodla o svém vítězství.

Po rychlém brejku se dostali za obranu Yunus Malli a Shinji Okazaki, který měl po dokonale načasované přihrávce velice snadnou úlohu - trefit odkrytou branku. A protože se mu to povedlo, veze 1. FSV Mainz 05 domů zaslouženou výhru 3:1. Podaří se Okazakimu a spol. zopakovat stejný výkon i za týden proti Dortmundu?

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bayern987

Okazaki Ten v Mainzu jede bomby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele