16. kolo
16.12.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - FC Augsburg 2:0

Hannover v posledních letech proslul skvělým útokem, dnes však jeho výhra pocházela odjinud - vítěznou trefou ji zajistil Salil Sané, senegalský záložník, který se jinak na střelecké listině objevuje spíše sporadicky. Augsburg, bojující o Ligu mistrů, se nakonec musel spokojit s prohrou 0:2..

Sané ještě nedávno nastupoval za rezervní tým Die Roten, nicméně v tomto utkání si jasně řekl o místo v "áčku" - skóre otevřel už po 20 minutách, a když následně výhru potvrdil z penaltového puntíku Joselu, bylo o domácím triumfu definitivně rozhodnuto.

Saného příběh je poměrně jednoduchý; snaživý fotbalista se v létě poroučel do rezervního týmu, kouč Tayfun Korkut jej však nakonec vzal na milost a dal mu možnost ukázat, co v něm skutečně vězí. A africký středopolař ji beze zbytku využil, ačkoliv mu hodně pomohlo i štěstí - po centru Hiroshi Kiyotakeho se míč odrazil od jeho hlavy do hostující sítě.

Právě Kiyotake si čestnou zmínku určitě zaslouží; hrál skvěle a opět tak potvrdil, že je v současné formě dost možná největší oporou Hannoveru. Jeho průniky po křídle způsobovaly Augsburgu věčné problémy, a hosté mohou být rádi, že šikovný Japonec nedokázal přetavit svoji aktivitu v další gól.

Krátce po změně stran však bylo definitivně rozhodnuto - Joselu nejprve vybojoval pokutový kop a poté ho i sám proměnil, čímž de facto uvrhl zbytek utkání do (pochopitelné) nudy. Hosté se sice snažili běh věcí zdramatizovat a Halil Altintop s Raulem Bobadillou málem snížili rozdíl na jedinou branku, domácí gólman Ron-Robert Zieler byl však důsledně proti.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele