24. kolo
07.03.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:0

Augsburg je zpátky ve hře o Ligu mistrů! Svěřenci Markuse Weinzierla jedinou trefou Dominika Kohra udolali rozjetý Wolfsburg 1:0 a po delší době opět zažili radost z vítězství, zatímco Vlci nejspíš definitivně přišli o šanci na titul a mohou se soustředit na udržení přímého kvalifikačního místa do Ligy mistrů.

Wolfsburg vstupoval do zápasu s vědomím, že v roce 2015 ještě neprohrál - z šesti zápasů jich opanoval pět, pouze jednou ztratil body za remízu. Není proto divu, že doposud nejlepší jarní bundesligový tým na hřišti zpočátku dominoval. Weinzierlovi se na druhou stranu podařilo připravit svoji obranu na nebezpečí, které představuje Bas Dost, a dokonale nizozemského kanonýra pokrýt; autor devíti (!) branek z posledních čtyř zápasů tak byl najednou odstřižen ze hry.

Jenže Vlci samozřejmě nejsou pouze Bas Dost - Kevin De Bruyne je letos také jedním z nejproduktivnějších hráčů celé ligy, a právě on se jako první pokoušel zaskočit gólmana Marwina Hitze. Augsburgská taktika sestávala z aktivní obrany a držení soupeřovy ofenzivní vozby daleko od vlastní brány, což fungovalo výborně; domácí navíc málem proměnili brejk těsně před pauzou, Tobias Werner však hlavičkoval těsně mimo.

Až ve druhé půli se pečlivě hlídaný Dost zbavil svého strážce a hned z toho mohl být vedoucí gól, nebýt zdviženého praporku pomezního. Domácí jako by toto varování potřebovali, a krátce na to šli sami do vedení - Naldo fauloval ve vápně pronikajícího Abdula Rahmana Babu, míč si na bílý puntík postavil Werner.. a Benaglio jeho střelu vyrazil. Naneštěstí pro Vlky pouze ke Kohrovi, který už z dorážky nezaváhal.

Hosté se snažili o vyrovnání, Augsburg však bránil i nadále výborně - a když už se Vlci přes soupeřův blok dokázali probít, dopustil se Knoche útočného faulu. Platonický a bezradný tlak nakonec nevyústil v žádnou další gólovku, a skromný bavorský klub tak výhrou 1:0 výrazně posílil své naděje na pohárové umístění.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlci nic moc poslední dobou, ale tak jo no 1:2 ale bacha na X

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc?:D prestan fetovat

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele