27. kolo
05.04.2015 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Schalke 04 0:0

V duelu o šest bodů mezi šestým Augsburgem a pátým Schalke ani jeden z týmů nevyužil možnost odpoutat se od svého konkurenta v boji o pohárové příčky a obě mužstva se nakonec spokojila s bezbrankovou remízou. Mírně aktivnější byli domácí, žádnou vyloženou šanci si ale nevypracovali a konečná dělba bodů je tak spravedlivá.

První poločas ostatně jako celé utkání mnoho fotbalové krásy nenabídl, diváci v SGL Aréně mohli zhlédnout mnoho soubojů a několik ostřejších zákroků, nicméně toho, proč dnes na stadion přišli, tedy střel a brankových příležitostí, se nedočkali. Z prvního dějství stojí za zmínku nepřesná hlavička Hojbjerga a rána Baiera, jenž z voleje napálil odražený míč po přímém kopu asi metr vedle. Hodně rušno před Fährmannem bylo rovněž v 18. minutě, když přetažený centr z přímého kopu vrátil do malého vápna Bobadilla, brankář Schalke, který se vrátil do základní sestavy místo Wellenreuthera, balón neudržel, z následného závaru však Augsburg nic vytěžit nedokázal a hostující defenziva dokázala nebezpečí odvrátit.

Po změně stran si první velkou šanci v zápase vytvořili také svěřenci Roberta Di Mattea, když využili chybné rozehrávky domácích, ovšem osamocený Huntelaar pálil pouze do míst, kde stál připravený Marwin Hitz. Na druhé straně to krásně zkoušel po volném přímém kopu Bobadilla, míč ale bohužel pro Augsburg skončil pouze na horní síti.

Standardních situací bylo dnes k vidění na obou stranách opravdu hodně, nejnebezpečněji je zahrával již zmiňovaný Raúl Bobadilla, dalšímu technickému pokusu argentinského útočníka scházely decimetry. V závěru nevyužil zajímavé situace Boateng, jehož střela z halfvoleje mu ovšem vůbec nesedla. V dnešním zápase jsme zaregistrovali dohromady 39 střel, avšak pouze šest jich mířilo mezi tři tyče a i proto se nakonec oba celky rozešli s bezbrankovou remízou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele