9. kolo
25.10.2014 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - SC Freiburg 2:0

Fotbalisté Augsburgu dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita a proti trápícímu se Freiburgu zvítězili 2:0. Díky tomu si v letošním ročníku připsali již své čtvrté vítězství a v tabulce nejvyšší německé soutěže se prozatím posunuli na deváté místo se ziskem dvanácti bodů. Naopak jejich sobotní protivník je i po devíti kolech bez vítězství a s pěti body zůstává na předposledním sedmnáctém místě.

V dresu Freiburgu opět nastoupili v základní sestavě čeští krajánci Pavel Krmaš s Vladimírem Daridou, ovšem tentokráte svému týmu k bodovému zisku nepomohli. Augsburgu hodně pomohl proměněný pokutový kop již z 11. minuty a následně domácí kontrolovali průběh hry, svůj náskok pojistili zhruba v polovině druhého dějství a svěřenci kouče Christiana Streicha se na žádný nápor nezmohli. Domácí výběr v podstatě skóroval ze své první vážnější šance.

Ten byl aktivnější od samého začátku, po deseti minutách hry pak Krmaš zatáhl v pokutovém území za dres protihráče a sudí s odpískáním pokutového kopu neváhal ani sekundu. K němu se postavil Paul Verhaegh a tvrdou ranou poslal balón do protipohybu gólmana Bürkiho. Přesně v polovině prvního dějství mohli domácí dokonce navýšit svůj náskok, jenže tentokráte se po střele Baiera z pokutového území chvělo pouze břevno.

Ihned na to byl znovu vidět Baier, který pasem na bližší tyči vybídl ke skórování Matavže a ten z dobré pozice zamířil pouze do boční sítě. Po půl hodině hry vysunul Schuster skvělou nahrávkou Essweina a s jeho prudkou přízemní ranou si dokázal brilantně poradit gólman Bürki. V dalších minutách se hra lehce vyrovnávala a domácí výběr se snažil soustředit hlavně na defenzívu, hosté se k žádné výrazné příležitosti nemohli dostat.

Stejný scénář platil i po změně stran a Freiburg jen marně dobýval pevnost domácího celku. Ten pojistil svůj náskok v 66. minutě a definitivně zlomil odpor svého protivníka. Po krásné akci na levé straně a následné zpětné přihrávce na hranici pokutového území si Halil Altintop posunul balón lehce doleva a poté přesnou přízemní ranou trefil místo u vzdálenější tyče. Hosté si až do závěrečného hvizdu nevytvořili žádnou gólovku a museli tak skousnout čtvrtou prohru v tomto ročníku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele