14. kolo
07.12.2014 17:30 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 5:2

Frankfurt zvládl domácí vystoupení s konkurenčním Werderem a po divoké výhře 5:2 navázal na dvě poslední výhry proti těžkým soupeřům z Gladbachu a Dortmundu. Eintracht se díky třetímu vítězství v řadě za sebou posunul na sedmé místo tabulky se ziskem jednadvaceti bodů, Brémy klesly na předposlední sedmnácté místo se třinácti body. Českého fanouška může těšit, že dokázal skórovat obránce Werderu Theodor Gebre Selassie.

Ten vyrovnával v poslední minutě prvního poločasu na 1:1, ovšem tato branka jeho týmu bodový zisk nakonec nepřinesla. Český útočník v dresu Frankfurtu Václav Kadlec se ani tentokráte nevešel na lavici náhradníků. V úvodní půl hodině se nic zajímavého nedělo a ani jeden celek si nevytvořil výraznější gólovou příležitost. Poprvé zahrozili domácí ve 33. minutě, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval Inui.

Jeho dobrý pokus mířil do branky a gólman Wolf ho ještě dokázal vyškrábnout na tyč, k dorážce se žádný domácí hráč již nedostal. Ovšem o minutu později otevřel skóre utkání Alexander Meier. Po dlouhém autovém vhazování střílel Haris Seferovič do pravé tyče a míč se odrazil k volnému Meierovi, který ho s přehledem poslal pod břevno. Werder srovnal ze své první vážnější šance ve 45. minutě po rohovém kopu z levé strany.

Po jeho zahrání nejvýše vyskočil český obránce a hlavou z brankového území usměrnil balón ke vzdálenější tyčce. Nicméně Eintracht se znovu dostal do vedení sedm minut po přestávce. Po centru z levé strany se srazili gólman Wolf se Seferovičem, následně se domácí hráč dokázal včas zvednout a dopravil míč kolenem do branky. V 66. minutě mohl na druhé straně vyrovnat Kroos, jenže po ráně z pětadvaceti metrů trefil jen pravou tyčku.

A o dvě minuty později navýšil vedení Eintrachtu znovu Meier, který tak skóroval podruhé v zápase. Po rychlé akci pálil z pravé strany pokutového území jen do tyče Stefan Aigner a balón se odrazil k nabíhajícímu Meierovi, který snadno zblízka rozvlnil síť - 3:1. Necelou čtvrthodinu před koncem Frankfurt definitivně rozhodl o svém tříbodovém zisku. Centr Oczipky z levé strany propadl až k Aignerovi a ten zblízka propálil bezmocného brankáře Wolfa.

Hosté sice ještě dokázali snížit v 79. minutě, kdy po svižné přízemní kombinaci přišla zpětná přihrávka před branku a Luca Cardiola z první z osmi metrů pohodlně skóroval - 4:2. Poslední slovo přeci jen měl domácí Eintracht, když minutu po inkasované trefě znovu vedl o tři góly. Marc Stendera po sérii odrazů napřáhl z hranice pokutového území a jeho kroucený pokus zapadl přesně ke vzdálenější tyči, touto krásnou trefou tak zakončil nádherné ofenzivní střetnutí.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

2:1 Meier se zase trefí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele