1. kolo
23.08.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:0

Jediná trefa Harise Seferoviće nakonec stačila Frankfurtu k tomu, aby si v úvodním zápase sezony pojistil nejtěsnější výhru nad Freiburgem. Angažmá švýcarského útočníka se tak začalo vyplácet takřka okamžitě..

Hosté přitom podali velice dobrý výkon a mohou litovat, že na Waldstadionu nevybojovali alespoň bod. Rozdíl byl v tom, že domácí měli Seferoviće, který je po štacích ve Švýcarsku, Itálii a (naposledy) Španělsku evidentně připraven podmanit si další evropskou soutěž.

Loňský start do sezony se Freiburgu hrubě nevydařil, což bylo nutné přičíst nezvyklému "zápřahu" v podobě zápasů Evropské ligy; letos se hráči mohou soustředit pouze na Bundesligu, a tento rozdíl byl hodně znát. Žádné šetření sil, žádné podvědomé myšlenky na velké evropské zápasy - hosté vtrhli do zápasu jako uragán a vysílali směrem k domácí brance jeden útok za druhým.

Největší šanci úvodních minut si připsal Jonathan Schmid, jehož rána z výborné pozice nicméně přelétla břevno. A pak už přišla frankfurtská lekce z efektivity - hned z první akce domácích padl jediný gól zápasu. Nebyla to navíc žádná výstavní trefa; míč po 15 minutách hry zkrátka propadl k Seferovićovi, který nezaváhal a ránou z první k zadní tyči propálil gólmana Burkiho.

Také ve druhé půli byl obraz zápasu podobný - Freiburg útočil, Frankfurt se bránil. Dalo se sice očekávat, že hostům dříve či později dojde dech, a skutečně se tak i stalo, nicméně ještě předtím zahodili dalších několik šancí na vyrovnání: máslo na hlavě mají v tomto ohledu opět Schmid s Admirem Mehmedim.

V závěru už Freiburg takříkajíc "odpadl" a domácím mohl cennou výhru ještě pojistit Johannes Flum, který se v 86. minutě ocitl sám před gólmanem, ale pálil mimo. Eintrachtu to nakonec vadit nemuselo - jeho nový kouč Thomas Schaaf oslavil vítěznou premiéru i tak.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele