5. kolo
23.09.2014 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:2

Čtyřgólová remíza, během které viděli diváci také pátou letošní bundesligovou branku z kopačky japonského útočníka Shinjiho Okazakiho.

Hodně divoké to v Commerzbank-Areně bylo především v závěru první půle. Čtyři minuty před poločasem se radovali hosté z Mainzu . Daniel Brosinski poslal z první za obranu přihrávku, která měla oči. Skvěle si ji zpracoval Jonas Hofmann a pelášil sám na Kevina Trappa. Díky chladnokrevnému zakončení se pak mohl běžet radovat - 0:1.

O tři minuty později jej napodobil zmiňovaný velvyslanec ze země vycházejícího slunce. Brosinski znovu centroval, resp. v tomto případě spíše odkopával za obranu, tentokrát po pravé straně. K míči se sice nejprve dostal Marco Russ, nicméně Shinji Okazaki, od této sezony historicky nejlepší japonský střelec v německé bundeslize, byl nesmírně dotěrný a vyplatilo se. Balon pak podkopl do branky pod Trappem a na Japonce předvedl nezvykle emotivní oslavu - 0:2.

Jenže minutu poté se skóre zase měnilo. A znovu v tom měl prsty japonský hráč. Ovšem tentokrát to byl Makoto Hasebe, jenž po nádherné akci domácích českou uličkou vybídl ke vstřelení branky navrátilce do základní sestavy Frankfurtu Alexandra Meiera, který přes vyběhnuvšího Lorika Kariuse parádně zavěsil - 1:2. Třiačtyřicet diváků na stadionu si tak o poločasové pauze rozhodně mělo o čem povídat.

Domácí příznivci ve druhé půli čekali dlouho, ale dočkali se. V 82. minutě přišlo na pořad dne toužebně očekávané vyrovnání. Po centru střídajícího Marca Stendery z přímého kopu se o něj hlavou postaral Haris Seferović. Zcela nepokrytý opravdu nádherně uklidil balon do protilehlého rohu branky - 2:2. Mainz o víkendu přivítá doma Hoffenheim, zatímco Frankfurt pocestuje do Hamburku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
eden_h

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele