3. kolo
13.09.2014 18:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 4:1

Borussia Mönchengladbach si snadno poradila se Schalke, kde mají před duelem Ligy mistrů rozhodně o čem přemýšlet.

"Hříbata jsou nejnebezpečnější, když se balon nachází na jejich vlastní polovině." Právě tato skutečnost se nyní nese celým fotbalovým Německem. Trenér Lucien Favre, jenž převzal Gladbach v roce 2011, sází v ofenzivě především na rychlé protiútoky, což se potvrdilo i tentokrát. A vypadá to, že letní úprk Juana Aranga do mexické Tijuany by nemusel být pro klub až tak znatelný.

Trvalo to jen něco málo přes čtvrt hodiny, kdy domácí příznivci v Borussia-Parku mohli poprvé jásat. Kevin-Prince Boateng ztratil u vápna Borussie míč a než se rozkoukal, třepetal se ten kulatý předmět v síti jeho spoluhráče Ralfa Fährmanna. Od obránců přišel dlouhý pas na Andrého Hahna, který měl před sebou moře prostoru, a tak si to nekompromisně namířil k brance soupeře a chladnokrevně zavěsil - 1:0.

Na další gól se čekalo do druhého poločasu. Nejprve mohl přijít na pořad dne ten vyrovnávací, nicméně v situaci jeden na jednoho vychytal brankář Yann Sommer kamerunského útočníka Maxima Choupo-Motinga. Hned v zápětí rozehrával do vápna Max Kruse přímý kop, na který si naskočil opět Hahn a hlavou i zakončil, díky čemuž vstřelil svůj druhý gól v zápase a druhý gól po letním přestupu z Augsburgu.

Dvoubrankové vedení však nevydrželo ani dvě minuty. Martin Stranzl totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Maxim Choupo-Moting - 2:1. Jenže čtyři minuty poté už bylo zase všechno jinak. Raffael si ve středovém kruhu všiml nabíhajícího Kruseho, jemuž také adresoval dokonale přesnou přihrávku. Kruse pak s míčem popoběhl kousíček do vápna a střelou na vzdálenější tyč překonal Fährmanna potřetí.

Nikoliv však naposledy, protože v 79. minutě se skóre měnilo ještě jednou. Tehdy si za obranu zaběhl střídající Patrick Herrmann. Jeho přihrávku Hrgotovi sice Christian Clemens vystihl, jenže balon jaksi nechal nadále bez povšimnutí, takže jej mohl od značky pokutového kopu vcelku pohodlně uklidit do branky dobíhající Raffael - 4:1. Jak uvedeno, Jens Keller má před Ligou mistrů hodně o čem přemýšlet, zatímco Favre a spol. se už jistě těší na utkání s Villarrealem, kterým vstoupí do Evropské ligy.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele