30. kolo
25.04.2015 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:0

Duel dvou tabulkových sousedů dopadl lépe pro favorizovaný Dortmund, který v Signal Iduna Parku porazil Eintracht Frankfurt 2:0. Borussia byla po celý zápas lepším týmem a tři body si nepochybně zasloužila. Za vítězstvím domácí nastartoval z penalty Aubameyang a stejný hráč zanedlouho přihrál na gól Kagawovi.

Dortmund od začátku utkání dominoval, měl míč častěji na svých kopačkách a postupem času si vytvářel i zajímavé příležitosti. Jednu takovou měl po čtvrthodině hry Pierre-Emerick Aubameyang, po nadýchaném centru Blaszczykowskeho hlavičkoval z malého vápna těsně nad Trappovu branku. Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že se gabonský kanonýr za pár chvil už bude radovat.

Na levém křídle se dostal k míči Schmelzer, jehož centr do vápna zasáhl ruku bránícího Kittela a hlavní rozhodčí Michael Weiner po chvilce váhání ukázal na značku pokutového kopu. Fotbalisté Frankfurtu se snažili zkušeného sudího přesvědčit, že krajní záložník Kittel zahrál rukou ještě před šestnáctkou, avšak marně. K nařízené penaltě se postavil Aubameyang a po panenkovsku otevřel skóre.

Eintracht se poté snažil více ohrožovat brankáře Langeraka, který mezi třemi tyčemi nahradil Romana Weidenfellera, místo kýženého vyrovnání ale přišel další gól domácích. Borussia předvedla skvělý rychlý protiútok: Langerak rozehrál na krátko na Durma, ten skvělou dlouho přihrávku našel Aubamayenga, jenž zatáhl míč po pravé straně a před bránou našel zcela volného Kagawu. Japonský záložník ve skluzu dopravil balón do sítě a připsal si letošní čtvrtý ligovou trefu.

Frankfurtu se ani po změně stran nepodařilo zápas zdramatizovat a nakonec mohli být hosté rádi, že z Vestfálska neodjeli ještě s větším přídělem. Hru Dortmundu totiž oživil střídající Reus a brzy po svém příchodu na hřiště mohl navýšit skóre, když si naběhl na centr Mchitarjana, v pádu už ovšem nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

Svěřenci Jürgena Klopp v poklidu kontrolovali průběh utkání a bez větších potíží si dokráčeli ke svému letošnímu jedenáctému vítězství. Dnešní nemohoucnost Schaafovy družiny dokumentuje fakt, že za celých devadesát minut ani jednou nevystřelila na branku a schopnosti náhradního gólmana Mitchela Langeraka tak vůbec neprověřila.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele