11. kolo
09.11.2014 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1:0

Dortmund je zpátky! Svěřenci Jürgena Kloppa se dnes stali prvním týmem, který letos dokázal porazit rozjetou Borussii Mönchengladbach, a díky těsné výhře 1:0 opouští dno tabulky. O všem přitom rozhodl nešťastný vlastní gól Kramera..

Německý reprezentant určitě nezamýšlel přelobovat vlastního gólmana Yanna Sommera z půlky hřiště - něco takového se opravdu nevidí každý den. Bláznivý gól však nezastře fakt, že domácí byli v zápase lepší a výhru si zasloužili; porazit takto silného soupeře po pěti ligových porážkách v řadě by jejich sebevědomí mělo výrazně pomoci.

Konečně to vypadalo jako ten Dortmund z Ligy mistrů, kde je Kloppova mašina zatím suverénní. Rozhodně bude ještě třeba zapracovat na efektivitě - zahozených šancí bylo opravdu hodně, hned zpočátku se dvakrát vyznamenal Marco Reus (mimochodem bývalý hráč Gladbachu), který nejprve přestřelil a poté zaměstnal Sommera. Švýcarský gólman byl vůbec v dobré formě a jeho výkon, společně se zoufalou muškou dortmundských střelců, dlouho držel hostům naději na body.

První ze vzpomínaných Reusových šancí přišla hned ve druhé minutě, a od tohoto okamžiku bylo jasné, kdo bude na hřišti tahat za kratší konec. Dortmund byl vynikající na míči a ve finální třetině působil opravdu nebezpečně, se zakončením to však bylo špatné. Lukasz Piszczek takto zahodil tisíciprocentní šanci ve 29. minutě, kdy se po Mchitarjanově milimetrovém pasu ocitnul sám před Sommerem, ale pálil mimo.

Sám Mchitarjan mohl otevřít skóre o osm minut později, jenže jeho střela mířila nepochopitelně vysoko. Také jemu přitom zbývalo pouze pokořit gólmana. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil; Dortmund diktoval tempo, Gladbach se však zlepšil v bránění a nepouštěl soupeře do dalších šancí. A potom přišel rozhodující moment - psala se 58. minuta, kdy Kramer převzal míč ve středovém kruhu a nevídaným lobem jej poslal do sítě. Bohužel do té vlastní.

Šokovaní hosté mohli krátce nato prohrávat už o dvě branky, Reusova rána z 20 metrů však zazvonila o břevno. I přes celkově špatný výkon se však svěřenci Luciena Favreho dokázali v závěru zvednout a soupeře lehce zatlačit, jenže to už hrál Dortmund vyloženě klidně a sebevědomě a poctivou defenzivní prací cennou výhru uhájil.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rox

Sice věřim Dortmundu, že to vzládne, ale stejnak mi přijde ten kurz na Mönchengladbach trochu přehnanej... To dvoukilo mě nezabije a za kurz 5,5 se to zkusit prostě musí

Reagovat
smazaný uživatel

uplňe mi mluvíš z duše!!!

Reagovat
Rox

Opět výhra v LM tak by si mohli dát klidnější tempo zas ted na chvilku..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz vážně nechápu , tip: 0:3 !

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

už prostě musíme 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Viem že to bude ťažké, ale aspoň o gol...

Už to musi prist. musime sa nastartovat.

Verim ze este aspon do 4. miesto dame.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten gol stál za to to byl dáreček

Reagovat
smazaný uživatel

na 4.misto mame manko 9 bodu...uplne vpohode

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele