8. kolo
18.10.2014 15:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:0

Werder je na kolenou. Asi nikdo nečekal, že by se mu podařilo ukončit letošní čekání na výhru právě na Bayernu, debakl 0:6 však vypadá opravdu hrozivě. Odpor hostů byl definitivně zlomen čtyřmi trefami ještě do přestávky, poté už se utkání pouze dohrávalo..

Zápas měl dva hlavní hrdiny - domácího kapitána Philippa Lahma, který oslavil jubilejní 200. bundesligové vítězství dvěma trefami, a rovněž dvougólového Maria Götzeho. Čtvrtou výhru v řadě pojistili ještě Xabi Alonso a Thomas Müller. Kouč Pep Guardiola se rozhodl zamíchat sestavou a nechal na lavičce Lewandowského, Bernata či Ribéryho; místo na hřišti si naopak vydobyl dánský mladík Pierre-Emile Hojbjerg. I přes experimentální složení však neměl Bayern sebemenší problém utkání dominovat.

Už od úvodních minut bylo naprosto jasné, podle jakých not se bude hrát - domácí drželi míč, Brémy bránily hluboko na vlastní polovině. Jejich kouč Robin Dutt, na jehož hlavu se v poslední době snáší sílící kritika, však tento scénář správně odhadl a rozhodl se proto nasadit hned tři defenzivní záložníky, Kroose, Makiadiho a Junuzoviće; výsledkem byl silný a zhuštěný blok, přes nějž v úvodních 20 minutách pronikla pouze dalekonosná Götzeho rána.

Hned z první velké šance však Bayern skóroval: Alaba vybojoval míč na levém křídle a nahrál Müllerovi, který ještě dokázal stehnem sklepnout míč pro zakončujícího Lahma. Krátce poté to bylo už o dvě branky, když Hojbjerg vybojoval přímý kop na hranici vápna, k jeho rozehrání se postavil Xabi Alonso a podařilo se mu chytře podstřelit zeď a dokonale tak zaskočit statického brankáře Wolfa.

Ještě do poločasu bylo definitivně rozhodnuto: na 3:0 zvyšoval z penalty Müller poté, co jej ve vápně fauloval Sebastian Prödl. Čtvrtou trefu přidal Götze po skvělé individuální akci; míč zapadl přímo do Wolfova vinglu. Ani po změně stran Bayern nezpomalil tempo a další gól mohl zaznamenat Robben, jeho krásná narážečka s Götzem a následná rána z bezprostřední blízkosti však k úspěchu nevedla.

Bayern čeká v úterý těžký zápas Ligy mistrů v Římě, takže se Guardiola za rozhodnutého stavu rozhodl stáhnout ze hřiště třicátníky Alonsa s Robbenem a nahradit je Xherdanem Shaqirim a také Ribérym, který se tak vrátil na bundesligová hřiště poprvé od 3. kola. Domácí samozřejmě i nadále jasně dominovali, s jasnou výhrou v kapse však jejich tempo trochu uvadalo.

Ještě dvou branek se ale diváci v Allianz Areně dočkali: nejprve Lahm patičkou vyzval Shaqiriho, počkal si na zpětnou přihrávku a podstřelil Wolfa podruhé (vůbec poprvé mnichovský kapitán zaznamenal v Bundeslize dvě branky v jednom zápase), poté se ještě jednou do análů stihl zapsat i Götze. Bylo hotovo - Bayern si pojistil vedení v tabulce, Brémy zůstávají poslední.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
patriksimon

5-0 für Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme BAYERN 5:0 a štve mě zranění Alcantára,Martinez...Doufám, že Pepek bude více využívat Shaqiho

Reagovat
bayern987

Neuer-Lahm-Boateng-Benatia(Dante),Alaba-Schweiny (Dokud bude zraněný tak Rode-Xabi-Muller-Robben-Ribéry-Lewa. Ideální sestava.

Reagovat
bayern987

5:0 Mia san Mia!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele