26. kolo
22.03.2015 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 0:2

Vypadá to, že pohodlné vedení a nedostatek ligové konkurence Bayernu příliš nesvědčí. Mnichovský gigant dnes před vlastními fanoušky ostudně prohrál 0:2 s Mönchengladbachem, a co více, výsledek byl zcela zasloužený; protože však Wolfsburg v předchozím zápase pouze remizoval v Mainzu, zůstává Guardiolova ekipa stále jediným reálným kandidátem na titul.

Hosté uspěli díky dvěma trefám Rafaela a vrátili se na třetí příčku, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů; na čtvrtý Leverkusen mají v tuto chvíli náskok dvou bodů. Porážka ligového suveréna na jeho půdě pomohla definitivně zaplašit vzpomínky na vypadnutí z Evropské ligy - pokud vše půjde i nadále tímto stylem, budou Hříbata napřesrok nastupovat v prestižnější pohárové soutěži.

V zápase samotném začal (podle očekávání) aktivněji Bayern, ale pozorná obrana hostů jej i přes výraznou optickou převahu do vážnějších šancí nepustila; svěřenci Luciena Favreho naopak postupně získávali sebevědomí, které se ještě zvýšilo poté, co musel po 24 minutách hry střídat zraněný Arjen Robben. Pravda, jeho náhradník Thomas Müller není o nic méně nebezpečným hráčem, jenže v tu chvíli už byli hosté takříkajíc "na koni".

Po půlhodině hry se jim totiž podařilo prolomit bezbrankový stav - Raffaelův pokus se dokutálel do sítě pod zkoprnělým Manuelem Neuerem, který si tuto situaci za rámeček rozhodně nedá. Vstřelená branka zapůsobila na Hříbata jako elixír života, zatímco Bayern vypadal s přibývajícími minutami stále unaveněji, a to po fyzické i psychické stránce.

Pouze nepatrný ofsajd pak sebral Andrému Hahnovi šanci na zvýšení náskoku; tentýž hráč pak ještě trefil tyč, načež odražený míč odklidil do bezpečí bránící Bastian Schweinsteiger. Branková konstrukce zazvonila i na druhé straně po hlavičce Lewandowského. Bayern však rozhodně nepůsobil dojmem týmu, který by se nějak hnal za vyrovnáním, a v 77. minutě po zásluze podruhé inkasoval - Kramerův pas našel Raffaela, který z voleje uklidil míč přímo za nejistého Neuera.

Ostuda pro čerstvého čtvrtfinalistu Ligy mistrů mohla být ještě větší, kdyby Gladbach využil některý ze svých nebezpečných brejků ze samého závěru; to se nakonec nepovedlo, přesto však Lucien Favre smutnit rozhodně nemusí. Jeho svěřenci totiž dnes i tak zaznamenali mimořádný úspěch.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 GOTZE

Reagovat
smazaný uživatel

2-LEWA, 2-RIBERY BAYERN !!!!!!!!

Reagovat
bayern987

Tip: 3:1

Přání: 5:0

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska teda Manuel neměl den...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele