12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 2:2

Fotbalisté Freiburgu potvrdili zlepšenou formu na půdě konkurenčního Mainzu a dlouho sahali po třech bodech, nakonec se museli smířit jen s jedním, když inkasovali v 88. minutě. V tuto chvíli tak potřetí v řadě neprohráli a se ziskem dvanácti bodů se prozatím nacházejí na třináctém místě tabulky. Mainz má o čtyři body více a patří mu osmá pozice. Český krajánek v dresu hostů Vladimír Darida odehrál celé utkání, obránce Pavel Krmaš zůstal jen na lavičce.

V úvodní polovině prvního poločasu se hrálo velmi opatrně a domácí Mainz se v podstatě dostal do vedení ze své první vážnější možnosti. Ve 27. minutě po přímém volném kopu Geise z pravé strany se na hranici brankového území ocitl zcela osamocený Júnior Díaz a tvrdou ranou nedal gólmanovi Bürkimu žádnou šanci na úspěch. Ihned na to mohl stejný hráč zvýšit vedení Mainzu, jenže po dalším centru hlavičkoval jen těsně vedle.

Z následné akce vystřelil z osmnácti metrů obránce Bungert a jeho pokus minul bližší tyč o pár decimetrů. Hosté dokázali vyrovnat z ničeho nic přesně po půl hodině hry. Po nadýchaném centru z pravé strany si udělal místo Jonathan Schmid a svou prudkou hlavičkou z osmi metrů zamířil přímo k levé tyči, gólman Karius se jen proletěl vzduchem - 1:1. Až do přestávky se nic zajímavého nepřihodilo a Freiburg otočil výsledek po necelé hodině.

Opět z úvodní výraznější možnosti druhé půle tentokráte skóroval Admir Mehmedi, který po centru od rohového praporku vyskočil u bližší tyče nejvýše do vzduchu a úspěšnou hlavičkou zamířil do horní poloviny branky, brankář Karius byl i tentokráte bez šance. V dalším průběhu hosté skvěle bránili a nepouštěli Mainz do žádného zakončení, vyrovnat mohl zhruba čtvrthodinu před koncem Okazaki.

Ten se dostal do zakončení z velké blízkosti po dlouhém autovém vhazování, jenomže trestuhodně netrefil branku. Domácí fotbalisté ze svého tlaku přeci jen dokázali vytěžit vyrovnávací gól dvě minuty před koncem. Strůjcem tohoto úspěchu byl Okazaki, který odcentroval z brankové čáry z levé strany na zadní tyč a tam dokázal usměrnit míč do prázdné branky hlavičkující Stefan Bell. Žádné další vzrušení k vidění již nebylo a oba týmy si na dělbu bodů určitě stěžovat nemohou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele