34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 2:2

VfL Wolfsburg uhrál v posledním zápase sezony remízu na hřišti Kölnu. A protože Borussia Mönchengladbach prohrála s Augsburgem, uhájili svěřenci Dietera Heckinga druhé místo v tabulce.

Vlci mají ještě před sebou finále DFB-Pokalu proti Borussii Dortmund, takže se potvrdily spekulace médií, že nenastoupí v nejsilnější sestavě. Chyběli tři důležití hráči obvyklé základní sestavy, včetně brankáře Diega Benaglia. Pro jeho náhradníka Maxe Grüna pak rozhodně nebylo vůbec nic příjemného, když kapituloval hned po první střele, která mířila na jeho svatyni.

Postaral se o ni Yuya Osako, který si při přijetí přihrávky od Marcela Riiseho pohlídal ofsajdovou hranu, zaběhl si do vápna a zamířil přesně po zemi ke vzdálenější tyči - 1:0. V nastalé euforii domácí poněkud pozapomněli bránit, což se jim vymstilo už v 8. minutě, když Kevin De Bruyne rozehrál roh, který prodloužil Ivan Perišić ke svátečnímu střelci Luizi Gustavovi, jenž zblízka překonal Timo Horna - 1:1.

Pro hosty to ale bylo málo, takže se o pouhých sedm minut později ujali vedení. Chybné rozehrávky využil Daniel Caligiuri, zavezl balon po levé straně do pokutového území a následně vyzval ke skórování zhruba na penaltovém puntíku stojícího Ivana Perišiće, jenž se z této pozice samozřejmě nemýlil - 1:2.

Kozli doma nechtěli prohrát a pokazit si tak velmi slušnou sérii. Na vyrovnávací trefu si museli počkat až do druhého poločasu. Nepadla však z kopaček žádného fotbalisty v kolínském dresu. Po hodině hry se balon rychle přesunul od jedné šestnáctce ke druhé a v souboji Slawomir Peszko-Robin Knoche byl hostující obránce tím posledním, kdo se dotkl míče - 2:2.

Na Rhein Energie Stadionu se i nadále hrál zajímavý fotbal, nicméně další branky už nikdo nepřidal. Wolfsburg jich tedy v této sezoně vsítil 72, zatímco Köln o více než polovinu méně.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele