10. kolo
02.11.2014 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - SC Freiburg 0:1

Freiburg konečně zabral, připsal si první bundesligovou výhru v sezoně a odlepil se tak ze dna tabulky. Odnesl to Kolín, který doma popravila jediná penalta Vladimíra Daridy. Jinak viděli diváci vyrovnané utkání s minimem jasných šancí..

Freiburg se před utkáním propadl na poslední příčku poprvé od února 2012, a jako by tento fakt pomohl hráčům uvědomit si, o co vlastně běží; od začátku byli hosté o něco aktivnější a Darida, pozdější muž zápasu, jako první ohrozil branku dalekonosnou střelou. Naopak domácí prvních 25 minut na hřišti prakticky neexistovali. Jejich zlepšení orámovala první velká šance - japonský reprezentant Yuya Osako, na němž bylo jinak při prvním startu po měsíční absenci vidět, že ještě nemá ideální fyzičku, se dokázal oprostit od svého strážce a naskočit si na Šventův pas. Míč však mířil mimo tři tyče.

To však byla spíše ojedinělá situace; jinak se toho na hřišti moc nedělo, a když už ano, mohli za to fotbalisté v černo-šedých dresech. Zejména pak výborný Darida, který si deset minut před koncem připsal další střelu těsně vedle. Český reprezentant však byl nakonec za svůj výkon odměněn - už po změně stran zahrál Mergim Mavraj ve vápně rukou po pasu Admira Mehmediho. Darida následně potvrdil svoji pověst spolehlivého penaltového exekutora a poslal Freiburg do vedení.

Netrvalo dlouho a náskok z toho mohl být dvojnásobný - Sebastian Freis však svoji tutovku zahodil, zatímco na druhé straně Osako prakticky zkopíroval svoji šanci z prvního dějství, a to včetně celkového výsledku. Domácí kouč poté poslal na hřiště hrdinu posledního zápasu v Brémách Anthonyho Ujaha, takže kolínští dohrávali se třemi útočníky; platné jim to však příliš nebylo. Krotká Zollerova hlavička zapadla přímo do náručí brankáře Bürkiho, a když už Osako dostal dvě minuty před koncem míč do sítě, byl máván (správně) ofsajd. Freiburg si tak po bojovném utkání připisuje nesmírně cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kolínu fandím již dlouho,ale bohužel co předvádí momentálně za hru tak to je hnus!!!Je mi strašně líto diváků,ktrří chodí fandit ve velkém množství,ale hrát doma s tak slabím Freiburgem a nevystřelit na bránu?Nemůžou se divit,když hrajou s 6 obráncemi Vogt a Lehman.Švento a Halfar na to nestačí a útok je tím pádem bez míče a nejsou vidět.Hrát doma. od začátku na remízu je špatné a i letos to bude bohužel asi boj o záchranu.Prosím hrajte fotbal a ne prešovský beton!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele